21/5/12

ΤΡΙΤΗ 22/3 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Έγινε την Παρασκευή 18/5/2012 συνάντηση συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στα χαράτσια, τα διόδια και στα αντιλαϊκά μέτρα. Συμμετείχαν 17 επιτροπές, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, κινήσεις, ανάμεσα τους και η ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια.
Ανάμεσα στα άλλα τονίστηκε ότι είναι ανάγκη να φέρουμε το αίτημα κατάργησης και του χαρατσιού στο προσκήνιο στο οποίο όλοι καλούνται να πάρουν θέση. Επίσης, να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το κίνημα ανυπακοής- μη πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ.  Μόνος δρόμος για να επιβάλλουμε το δίκιο των αιτημάτων μας είναι να κινητοποιηθούμε στους δρόμους και με βάση αυτό καταλήξαμε, εκτός από τις δράσεις που αναπτύσσει η κάθε συλλογικότητα στην περιοχή της και τους τοπικούς συντονισμούς, τα παρακάτω για κοινές δράσεις:
Η πρώτη δράση να είναι κάλεσμα προς τις συλλογικότητες των περιοχών να διαδηλώσουν με τα δικά πανό και συνθήματα στα Προπύλαια την Τρίτη 22/5 ώρα 6.00, όπου καλεί ο Συντονισμός α’ βάθμιων σωματείων ο οποίος στο πλαίσιο του καλέσματός του για τα εργατικά αιτήματα βάζει το θέμα «Να καταργηθούν το χαράτσι της ΔΕΗ και τα άλλα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό» . Η ανοικτή πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.