13/2/13

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

                                                                          
                                 Προς τη
                                 ΔΟΥ Βύρωνα

Κυρία Διευθύντρια,

Γνωρίζετε την κατάσταση απόγνωσης και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να μην μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν τα απαραίτητα για την επιβίωση. Γνωρίζετε καλύτερα από μας ότι ταυτόχρονα η οικονομική ελίτ απολαμβάνει φοροαπαλλαγών, ευνοϊκότερων όρων φορολόγησης,  προνομίων, διακανονισμών και διαγραφής χρεών.  Ενώ ξέρουμε όλοι ότι τα χρήματα των φόρων μας πάνε για ενίσχυση των τραπεζών και για να πληρωθούν οι δανειστές για τοκογλυφικά δάνεια που καρπώθηκαν οι  λίγοι μέσα από επιδοτήσεις, αναθέσεις υπερκοστολογημένων έργων, μίζες, λεηλασία του δημόσιου χρήματος, κ.α. 

Σας είναι γνωστές οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και οι δράσεις συλλογικοτήτων ενάντια στην επιβολή των χαρατσιών και των άδικων και δυσβάσταχτων φόρων, που δεν έχουν τελειωμό. 

Σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν στη διαδικασία αφαίμαξης του λαού οι διευθυντές των εφοριών με τις αρμοδιότητες τους.
Από σας και την εφορία Βύρωνα ζητάμε:

-    Να τακτοποιηθεί το θέμα των υπεξαιρέσεων  χρημάτων που είχαν δοθεί στη ΔΕΗ για εξόφληση ρεύματος και μεταφέρθηκαν προς εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ 2011, με αποτέλεσμα να προωθείται δόλια η διακοπή ρεύματος, λόγω πλαστής εικόνας οφειλών. Να επιστραφούν τα χρήματα για εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ.
-    Να μην επαναληφθεί το ίδιο για το ΕΕΤΗΔΕ 2012.
-    Να διευκολύνονται όσοι ζητούν διακανονισμούς των οφειλών τους στην εφορία.
-    Να προχωρήσουν άμεσα οι εγκρίσεις όσων έχουν ζητήσει απαλλαγή ή μείωση από το ΕΕΤΗΔΕ σύμφωνα με τα όσα δικαιούνται, αφού διαπιστώνουμε ακόμα και αποστολές  ειδοποιήσεων οφειλής αντί για απαντήσεις στις αιτήσεις τους.
-    Να μην προχωρήσει καμιά διαδικασία δρομολόγησης κατασχέσεων από τη ΔΟΥ Βύρωνα για οφειλές.
-    Να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι με παροχή πληροφοριών και των απαραίτητων συμβουλών ώστε να μην επιβαρύνονται με ταλαιπωρία.

 Εμείς, μαζί με άλλες συλλογικότητες, έχουμε απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση των χαρατσιών και των άδικων φόρων,  τη κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ και την μη επιβολή του με οποιαδήποτε άλλη μορφή, την αποσύνδεση οποιουδήποτε φόρου από τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, να μη μεταφερθεί κανένα ποσό, που έχει εισπραχθεί για την εξόφληση λογαριασμού ρεύματος, στο ανείσπρακτο χαράτσι.   Να σταματήσει η φοροληστεία του λαού που εντάθηκε με τον τελευταίο νόμο και σχεδιάζεται να κλιμακωθεί με τους επόμενους.
Επαναλαμβάνουμε αυτά τα αιτήματα προς εσάς  για να  τα κοινοποιήσετε προς τους ανωτέρους σας. Εμείς Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε.

14/2/2013

                                                                             ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
                                                                                                            ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Καραολή Δημητρίου 36-44, 1ος όρ. (πριν από την είσοδο του δημαρχείου)
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 11- 13  & Δευτέρα-Παρασκευή απόγευμα 6-8  τηλ. 213 2008698
6984 136105             http://antixaratsi.blogspot.com        antixaratsi@gmail.com