9/3/13

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΟΥΪΖΑ

 Έγινε η συγκέντρωση για το συντονισμό και την ανάπτυξη νέων αγώνων ενάντια στη φοροληστεία και στα αντιλαϊκά μέτρα που κάλεσε η Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια την Παρασκευή 8/3 στον κινηματογράφο Λουίζα.
Πήραν το λόγο αρκετοί κάτοικοι και αντιπρόσωποι από συλλογικότες της περιοχής μας (ΕΛΜΕ, Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο, Δίκτο Αλληλεγγύης, Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Ζωγράφου ενάντια στα χαράτσια, κ.α.).
Από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα έγινε το άνοιγμα της εκδήλωσης και παρουσιάστηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και για συντονισμό στην περιοχή μας.
Ανάμεσα στις προτάσεις είναι
ü  Να στηριχτεί η πρωτοβουλία για ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, που έχει παρθεί από  μας και άλλες 20 συλλογικότητες περιοχών από την Αττική καθώς και από εργατικά σωματεία.
ü  Την 25η Μάρτη να γίνουν οι παρελάσεις ταυτόχρονα και λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
ü  Να οργανώσουμε από κοινού μια μέρα διαδήλωσης ενημέρωσης στις γειτονιές μας.
ü  Να καθιερώσουμε μια τακτική συνάντηση των συλλογικοτήτων  του Βύρωνα κάθε πρώτη ή δεύτερη Κυριακή του μήνα στις 11 το πρωί στο δημαρχείο με σκοπό την αλληλοενημέρωση και αν προκύπτει συντονισμός ή και κοινές δράσεις.



Παρακάτω το πλήρες κείμενο που αποστέλλεται στους φορείς για να πάρουν θέση και να προτείνουν και άλλες σκέψεις. 
Επίσης, το άνοιγμα που έγινε στην έναρξη της εκδήλωσης από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια. 


ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Οι  φόροι και τα χαράτσια, μαζί με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων και την αύξηση των τιμών των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του λαού μας, όχι μόνο να μην μπορεί να πληρώσει τους φόρους, αλλά μην έχει τα απαραίτητα για την επιβίωση και να οδηγείται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
 Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι φόροι πάνε για την ενίσχυση των τραπεζών και την πληρωμή των τοκογλύφων-κερδοσκόπων  δανειστών, ενώ οι οικονομικά ισχυροί συνεχίζουν το φαγοπότι πάνω στο δημόσιο πλούτο, νέμονται το δημόσιο χρήμα με ενισχύσεις και έχουν νομοθετημένες φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και ασυλία.

Η κατάσταση αυτή χρειάζεται να πάρουν τέλος πριν οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Τέλος που θα δοθεί από το λαό που ενεργοποιείται, παλεύει, διεκδικεί να διώξει αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
Καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση αυτής της πάλης είναι: - Η ανάπτυξη νέων μαζικών αγώνων, η αντίσταση. Είμαστε πολλοί και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε αν κινητοποιηθούμε. Αλλιώς, όσο υπομένουμε καρτερικά, τόσο θα  μας φτωχοποιούν. Όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας ξεζουμίζουν. Άλλος δρόμος, για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας,  πέρα από τον αγώνα και την ανυπακοή, δεν υπάρχει.
Γνωρίζουμε ότι κάθε φορέας και συλλογικότητα της περιοχής μας έχει τις δικές του δράσεις και παλεύει από το δικό του μετερίζι για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης που μας εξαθλιώνει.
Αλλά πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής μας που συμφωνούμε ότι : Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ. Δεν πουλάμε  δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία. Δεν οφείλουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια οποιασδήποτε μορφής και το χρέος τους,   μπορούμε να δοκιμάσουμε κοινές δράσεις και ένα στοιχειώδες συντονισμό.
Χωρίς να αμφισβητούμε την ύπαρξη ή την διαφορετικότητα του καθένα, πιστεύουμε ότι μπορούμε μαζί με τις διαφορετικές δράσεις του κάθε φορέα, να δοκιμάσουμε μορφές συντονισμού και υποστήριξης κοινών δράσεων, για να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

     Κανένα χαράτσι στην εφορία ή στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
     Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Όχι σε διακοπές ρεύματος και νερού.
     Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
     Κατάργηση όλου του φοροληστρικού νομοθετικού πλαισίου
     Φόροι στους πλούσιους και όχι στο λαό.
     Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα.
     Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
     Όχι στις κατασχέσεις μισθών και κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
     Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών ομάδων
     Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ü  Να στηρίξετε την πρωτοβουλία για ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, που έχει παρθεί από  μας και άλλες 20 συλλογικότητες περιοχών από την Αττική καθώς και από εργατικά σωματεία.
ü  Την 25η Μάρτη να γίνουν οι παρελάσεις ταυτόχρονα και λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
ü  Να οργανώσουμε από κοινού μια μέρα διαδήλωσης ενημέρωσης στις γειτονιές μας.
ü  Να καθιερώσουμε μια τακτική συνάντηση των συλλογικοτήτων  του Βύρωνα κάθε πρώτη ή δεύτερη Κυριακή του μήνα στις 11 το πρωί στο δημαρχείο με σκοπό την αλληλοενημέρωση και αν προκύπτει συντονισμός ή και κοινές δράσεις.

                ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ




ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΟΥΪΖΑ
Φίλοι, συναγωνιστές, συμπολίτες

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία σας κάλεσε σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στη φοροληστεία, αλλά και για να συζητήσουμε ώστε να βρούμε τρόπους, μορφές και δράσεις για να συντονίσουμε τους αγώνες μας ώστε όλο μαζί το λαϊκό κίνημα να βάλουμε τέρμα στην κατάσταση που γκρεμίζει τις ζωές και τα όνειρα μας.
Απευθυνθήκαμε με κάθε τρόπο στους κατοίκους και στα εργατικά σωματεία της περιοχής μας (σωματείο εργαζομένων στο δήμο, ΕΛΜΕ, Σύλλογο εκπαιδευτικών α’ εκπαίδευσης, Συνδικάτο Οικοδόμων, 2 συλλόγους συνταξιούχων) στους συλλόγους διδασκόντων και γονέων, στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς και συλλόγους.

Όσοι ανταποκριθήκαμε, πιστεύουμε ότι είμαστε εδώ γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την πολιτική που βιώνουμε.
Οι αριθμοί που πίσω τους κρύβονται ανθρώπινα δράματα είναι αμείλικτοι.
1,5 εκ. άνεργοι, 2 εκ. φτωχοί, 3.124 αυτοκτονίες σε 2,5 χρόνια κρίσης, 2 ,5 εκ. οι τρομοκρατικές ειδοποιήσεις που στέλνει η εφορία για ανείσπρακτες οφειλές με απειλές για κατασχέσεις, 300 πλειστηριασμοί γίνονται τη βδομάδα.
Στις εκκλησίες τα συσσίτια δεν φτάνουν για όλους που έχουν ανάγκη.
Βέβαια η κατάσταση δεν είναι ίδια για όλους. Οι λίγοι συνεχίζουν να πλουτίζουν και στην περίοδο της κρίσης. Π.χ. στο 2μηνο Γενάρη – Φλεβάρη του 2013 οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 46 νέα πλοία που είναι το 20% της αξίας των αγορών νέων πλοίων παγκοσμίως.

Ενώ με στοιχεία τέλους του ‘12 , οι 500 πιο μεγάλες βιομηχανίες δήλωσαν αύξηση καθαρών κερδών για το 2011 κατά 18,2% φθάνοντας στα 1,6 δις ευρώ. και από αυτές οι 175 είναι εταιρείες τροφίμων.
Μόνο στο ταμείο για την ενίσχυση των τραπεζών έχουν δοθεί τελευταία 48 δισ. ευρώ, από τα δάνεια που παίρνει η κυβέρνηση απ’την τρόικα, επιβαρύνοντας όλους εμάς.
Ενώ, ο περίφημος Μέργος, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, θρασύτατα μας λέει ότι ο βασικός μισθός είναι ψηλός. Θυμίζουμε ότι αυτός παίρνει ταυτόχρονα 3 μισθούς  γενικού γραμματέα Υπουργείου, καθηγητή Πανεπιστημίου, μέλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπέγραψε για τα διπλά και τριπλά αμειβόμενα στελέχη του ταμείου να παίρνουν ετήσιες αποδοχές μέχρι και 215.000 ευρώ.
Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Αγαπητοί συμπολίτες,  Οι  φόροι και τα χαράτσια, μαζί με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων και την αύξηση των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης, μας έχουν οδηγήσει όχι μόνο να μην μπορούμε  να πληρώσουμε τους φόρους αλλά και να μην έχουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε και να οδηγούμαστε  μοιραία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Και αυτά να συμβαίνουν όταν οι φόροι μας πάνε στην ενίσχυση των τραπεζών και στην πληρωμή των τοκογλύφων-κερδοσκόπων  δανειστών, ενώ παράλληλα οι οικονομικά ισχυροί συνεχίζουν το φαγοπότι με το δημόσιο πλούτο, και τον πλουτισμό με το δημόσιο χρήμα, με τις ενισχύσεις, με τις φοροαπαλλαγές, με διευκολύνσεις με την ασυλία για όλα.

Φίλοι και φίλες
Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια που ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2011, εδώ, στη Λουΐζα, λειτούργησε επί 15 μήνες χάρις στη συμμετοχή των κατοίκων του Βύρωνα και ανέπτυξε μια σειρά δράσεις. Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις σε ΔΕΗ και εφορία, εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές μας.  Είναι ανοικτή σε όλους τους κατοίκους που δεν συμφωνούν με τα αντιλαϊκά χαράτσια, χωρίς διαχωρισμούς με βάση το αν και τι ψήφισαν στις εκλογές.
Έτσι σήμερα στην πρωτοβουλία μας συσπειρώνονται άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Προσπαθούμε να συνενώσουμε στο κίνημα της πολιτικής ανυπακοής του «δεν πληρώνω» τα χαράτσια, όσους θέλουν συνειδητά να αντιπαλέψουν τους αντιλαϊκούς φόρους, με ανθρώπους που δεν μπορούν ή δε θέλουν να τους πληρώσουν.
Δίνουμε έμφαση στην ανοικτή  και τακτική λειτουργία της συνέλευσης κάθε Τετάρτη, όπου παίρνομε όλες τις αποφάσεις μας. Θεωρούμε ύψιστης σημασίας το συντονισμό με όλες τις άλλες συλλογικότητες και τοπικά και κεντρικά και έχουμε συντονισμό με άλλες αντίστοιχες συλλογικότητες στην Αττική. Είναι φανερό ότι στο συντονισμό και στη δράση των ίδιων των κατοίκων βρίσκεται η δύναμη.

Η δημ. αρχή όχι μόνο δεν στήριξε δικαστικά όπως την με μισή καρδιά απόφαση  της για στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ώστε να μην υποχρεώνονται να πληρώνουν το χαράτσι και ύστερα να περιμένουν την επιστροφή του, αλλά και αρνήθηκε να θέσει το θέμα στο δημ. συμβούλιο, όπως υποχρεούται, ακόμα και με τις υπογραφές που συγκεντρώσαμε

Φίλοι και φίλες
Από την αρχή κρίναμε πως έπρεπε να δουλέψουμε για μια οργανωμένη ανυπακοή πληρωμής χαρατσιών. Έτσι κινηθήκαμε κυρίως εξωδικαστικά, αλλά και με συμμετοχή και ευθύνη των κατοίκων να υπογράφουμε εξώδικες δηλώσεις άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και τις οποίες καταθέταμε στη ΔΕΗ κατά εκατοντάδες, όπου τα νοικοκυριά δήλωναν στη ΔΕΗ μέσω της πρωτοβουλίας μας ότι δεν πληρώνουν.
Με την τεράστιας έκτασης αρνήσεις αυτές πληρωμής και τις κινητοποιήσεις μας πετύχαμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Η απειλή διακοπής του ρεύματος, που έλεγε ο νόμος,  αν δεν πληρώναμε  το χαράτσι και η μόνιμη καθιέρωση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, ακυρώθηκαν. Δεν είναι λίγο, όταν οι μνημονιακοί νόμοι θεωρούνται ιεροί και απαραβίαστοι, να έχουμε ανατροπή έστω κάποιων πλευρών τους.

Όμως η κυβέρνηση προχωρά σε νέα επίθεση με το φορολογικό και με άλλα που θα ακολουθήσουν για να μας ξεζουμίσει. Ήδη μας έχουν αναγκάσει να πληρώνουμε άμεσους και έμμεσους φόρους περισσότερους από το εισόδημα μας. Ενώ σχεδιάζουν με τα υποχρεωτικά ασφάλιστρα και τις τοκογλυφικές δόσεις των στεγαστικών δανείων  οι επιβαρύνσεις για το σπίτι μας να φτάνουν το αντίστοιχο ενοίκιο.
Είναι βλέπετε ενοχλητικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στην Ελλάδα είναι ψηλό το ποσοστό ιδιοκατοίκησης, τους ενοχλεί γιατί ένα μεγάλο τμήμα του λαού μπόρεσε να αποκτήσει με κόπους και δάνεια ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Και μεθοδεύουν να πάρουν τα σπίτια μας οι τράπεζες και η εφορία, για να κερδοσκοπήσουν πάνω σ’αυτά τα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.
Πληροφορηθήκαμε ήδη ότι σχεδιάζονται πωλήσεις των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες σε κερδοσκοπικές συμπράξεις (funds) που θα αναλάβουν τις υποθηκευμένες κατοικίες, ώστε τα σπίτια που μένουμε αντί σε μας να ανήκουν στις εταιρείες.

Τι κάνουμε λοιπόν με τη φοροληστεία,  όταν την ίδια ώρα μειώνονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια και ιδιωτικοποιείται δημόσια, δημοτική περιουσία?

Πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι αλληλένδετα και παρότι η Πρωτοβουλία μας ξεκίνησε με θέμα την εναντίωση της στη φοροληστεία μέσω του χαρατσιού, στην πορεία και εκ των πραγμάτων πήρε θέση και δραστηριοποιήθηκε ενάντια στην υποβάθμιση και στο επαπειλούμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-παραχώρηση από το δήμο των δημοτικών αναψυκτηρίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για εκμετάλλευση.

Ο προβληματισμός μας μάλιστα διευρύνθηκε στο ότι επειδή τα χαράτσια θα αλλάξουν μορφή επιβολής και η φοροληστεία θα ενταθεί χρειάζεται η δράση μας να απλωθεί σε ένα ευρύτερο μέτωπο για την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων από τη φοροληστεία, από τις αυξήσεις των τιμών των κοινωνικών αγαθών (ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, τις διακοπές ρεύματος-νερού,  τις κατασχέσεις σπιτιών, μισθών και συντάξεων  από τις τράπεζες και την εφορία, το κλείσιμο δομών πρόνοιας, υγείας, σχολείων, από τα μέτρα που μας φτωχοποιούν.

Φίλοι γείτονες
Η επίθεση δεν θα σταματήσει, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.
Η Πρωτοβουλία μόνη της δεν φτάνει για να ασχοληθεί με αυτά τα τεράστια ζητήματα.

Ξέρουμε ότι στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται παλιές και νεοδημιουργημένες συλλογικότητες που αντιτίθενται σε αυτήν την πολιτική και με διάφορες δράσεις προσπαθούν να δώσουν τη δική τους απάντηση, προσφέροντας σημαντικό έργο, που όμως δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Γίνεται φανερό ότι όλοι μας χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Και πως καθοριστικό ρόλο για να έχουμε αποτελέσματα είναι ο συντονισμός των δράσεων όλων των φορέων, των πρωτοβουλιών και των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας και η ανάπτυξη νέων αγώνων.

Γνωρίζουμε ότι κάθε φορέας της περιοχής μας έχει τις δικές του δράσεις και παλεύει από το δικό του μετερίζι για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης που μας εξαθλιώνει.

Αλλά πιστεύουμε, χωρίς να αμφισβητούμε την ύπαρξη ή την διαφορετικότητα του καθένα, ότι μπορούμε μαζί με τις διαφορετικές δράσεις του κάθε φορέα, να δοκιμάσουμε μορφές συντονισμού και υποστήριξης κοινών δράσεων.

Μια κοινή δράση που καλούμε όλους τους φορείς να υποστηρίξουν είναι η ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών. Σας ενημερώνουμε ότι εμείς μαζί με άλλες 20 συλλογικότητες περιοχών από την Αττική ξεκινάμε για όλο το Μάρτιο καμπάνια ενημέρωσης για να ενταθεί το κίνημα ανυπακοής και  όλοι μαζί να κάνουμε τον Απρίλη μήνα Προειδοποιητικής μαζικής Λαϊκής Στάσης Πληρωμών. 

Νομίζουμε ότι αυτή η μορφή μπορεί να  συμβάλλει στην ενεργοποίηση, στην αντίσταση, στην κινητοποίηση  και γιατί όχι στην ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής τους, αν συνδυαστεί με απεργίες, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις,  διαρκή αγώνα.

Ξέρουμε ότι είναι μια μορφή που μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Ξέρουμε επίσης ότι είναι πολλοί αυτοί που ήδη δεν μπορούν να πληρώσουν, χωρίς να συμμετέχουν στο κίνημα. Μπορούμε να συμβάλλουμε με τη συλλογική, κινηματική, οργανωμένη ανυπακοή και αυτών, που δεν θέλουν γιατί συνειδητοποιούν ότι πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική,  στο να στείλει ο λαός ένα μήνυμα αντίστασης, ένα μήνυμα « δεν πάει άλλο». 

Δεν συμφωνούμε με ηττοπαθείς και μοιρολατρικές αντιλήψεις ότι δεν βγαίνει τίποτα, ό,τι και να κάνουμε. Ή με άλλες επιφυλάξεις  του τύπου «και τι θα γίνει?», «τι αξία έχει ο μήνας, αφού μετά  θα τα πληρώσουμε?». κλπ

Απευθυνόμαστε και στους φορείς και τους καλούμε με αποφάσεις και δράση να στηρίξουν αυτή ή την άλλη μορφή δράσης που θα συναποφασίσουμε.
Απευθυνόμαστε και στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να πληρώνουν τους άδικους και δυσβάστακτους φόρους και στους πιο επιφυλακτικούς και δύσπιστους και ακόμη σε αυτούς που πιθανόν κάτω από μια αντίληψη συνέπειας στις υποχρεώσεις τους,  δεν θέλουν να μην πληρώνουν γενικά, αλλά διαφωνούν με αυτή την πολιτική. Καλούμε όλους όσους διακηρύσσουν αγώνες και αντίσταση στα μέτρα της κυβέρνησης να κάνουν πράξη αυτή τη διακήρυξη συμμετέχοντας στις δράσεις ανυπακοής.

Ξέρουμε ότι χρειάζεται παράλληλα να ξεπεράσουμε το φόβο που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών. Είμαστε πολλοί και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε αν κινητοποιηθούμε, αλλιώς όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας ξεζουμίζουν.

Σε αυτή τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού σε εξαθλίωση πολλές μπορεί να είναι οι μορφές πάλης και δράσης εναντίον της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και πολλές οι συνέργειες που μπορούμε να δοκιμάσουμε.
Ενάντια στο κοινό μπλοκ οικονομικής ολιγαρχίας, κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, τραπεζών, κλεφτών και καταχραστών του δημόσιου πλούτου, δικαστικής εξουσίας, κρατικής καταστολής, επίδοξων δικτατορίσκων, μπορούμε να υψώσουμε την κοινή πάλη του λαού για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.  Το συντονισμό και την κοινή δράση την ανάπτυξη νέων αγώνων.

 Διαδηλώνοντας ότι εμείς δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ. Δεν πουλάμε  δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια οποιασδήποτε μορφής και το χρέος τους. Απαιτούμε την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
Εμείς έχουμε σκεφτεί μέχρι τώρα τα παρακάτω αιτήματα :
   Κανένα χαράτσι στην εφορία ή στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος.
   Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
   Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
   Κατάργηση όλου του φοροληστρικού νομοθετικού πλαισίου
   Φόροι στους πλούσιους και όχι στο λαό.
   Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα.
   Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
   Όχι στις κατασχέσεις μισθών και κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
   Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών ομάδων
   Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, σας καλούμε να συναποφασίσουμε τις κοινές μας δράσεις.

Εκτός από την πρόταση μας για κοινή στάση τον Απρίλη, προτείνουμε ακόμα :
  1. Την 25η Μάρτη να γίνουν οι παρελάσεις ταυτόχρονα και λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
  2. Να οργανώσουμε από κοινού μια μέρα διαδήλωσης ενημέρωσης στις γειτονιές μας.
  3. Να καθιερώσουμε μια τακτική συνάντηση των συλλογικοτήτων  του Βύρωνα κάθε πρώτη ή δεύτερη Κυριακή του μήνα στις 11 το πρωί στο δημαρχείο με σκοπό την αλληλοενημέρωση και αν προκύπτει συντονισμός ή και κοινές δράσεις.

Ευχαριστούμε