15/11/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του Δήμου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, σύσκεψη για την από κοινού αντιμετώπιση και οργάνωση της πάλης ενάντια στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί από κυβέρνηση – Ε.Ε – ΔΝΤ (χαράτσι ακινήτων κ.α).

Η Δημοτική Αρχή τονίζει την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα παρθεί (μείωση αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά, χαράτσι ακινήτων, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία κ.α), καθώς και αυτών που όπως διαφαίνεται θα παρθούν μετά της ψήφιση της περιβόητης νέας δανειακής σύμβασης.
 Μοναδική λύση σε όλα τα παραπάνω, είναι η ενίσχυση του μαζικού λαϊκού κινήματος και παράλληλα ενός κινήματος αλληλεγγύης σε όλες τις γειτονιές, που θα στέκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη, ενός κινήματος που μέσα από τη μαζικότητα του θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σωρεία των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και δυστυχώς θα συνεχίσουν να προκύπτουν.
Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και ειδικά η Νομική του Υπηρεσία,  είναι στη διάθεση των κατοίκων της πόλης, προσφέροντας σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» (ευπαθείς ομάδες, ανέργους κ.α) αλλά και όσους δε θέλουν να το πληρώσουν,   κάθε μορφή στήριξης, με ομαδικές προσφυγές κατά της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου φόρου.
Πρέπει, και θα είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση, ώστε να αποτρέψουμε  τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση καταβολής του χαρατσιού.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, έχουν ήδη παρθεί μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των Πετρουπολιωτών, όπως μείωση ή κατάργηση των συνδρομών στο σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικών δημοτικών δράσεων, «πάγωμα» δημοτικών τελών και φόρων,  μείωση ή  και κατάργηση των δημοτικών τελών σε τρίτεκνες και  μονογονεϊκές οικογένειες, όπως επίσης σε πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων: 213 2024475.