29/11/11

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Του-της  .........................................................................., κατοίκου ............................................,   οδός…………………….. ........................................... αριθ………..…. ΑΔΤ……………………, ιδιοκτήτης/ τρια – επικαρπωτής-τρια  του ακινήτου επί της οδού ……………….………………………………… αρ………………, δήμου……………………………………. με αριθμό παροχής μετρητή της ΔΕΗ ……………………………………………………………………………..……  στο όνομα........................................
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ, που εδρεύει στην  Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
**************************************

Με βάση τη μεταξύ μας σύμβαση είμαι πελάτης της εταιρίας σας. Στα πλαίσια της μεταξύ μας σχέσης, η Εταιρία σας την .............................  εξέδωσε  το με αριθμό .........................................λογαριασμό «Ηλεκτρικού Ρεύματος, Δήμου και ΕΡΤ» περιόδου κατανάλωσης από …………..........έως ........................, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και ποσό για έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), κοινώς χαράτσι της ΔΕΗ, που σύμφωνα με το νόμο 4021/11 είμαι υπόχρεος στην καταβολή του.

Σας καταθέτω συν/να:  α) φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ β) και φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής του και σας ενημερώνω ότι με την προσκομιζόμενη απόδειξη πληρωμής πλήρωσα για το λογαριασμό της ΔΕΗ, το ποσό των ………………………………..........................................................(ολογράφως) ………………….(αριθμητικά) €, που αντιστοιχεί στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και στα  ποσά υπέρ του Δήμου – ΕΡΤ και ΟΧΙ στο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.). 
Θεωρώ ότι εξόφλησα το λογαριασμό μου, επειδή κρίνω τον επιπλέον αυτό φόρο, παράνομο και αντισυνταγματικό για τους παρακάτω λόγους:
1.             ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΟΧΙ  «ΤΕΛΟΣ»
Ο προορισμός των εσόδων, που θα εισπραχθούν από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, εντοπίζεται στην εξυπηρέτηση δημοσιονομικών στόχων, μη άμεσα συναρτημένων με την παροχή κάποιας ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, η οποία συνιστά αναντίρρητα φόρο επί της περιουσίας και όχι «τέλος».
2.     ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ  ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν πρέπει να αξιολογηθεί κατά τρόπο αυτόνομο, αλλά συνδυαστικώς και συνολικώς, ήτοι σε συνάρτηση με τις συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις της ακίνητης περιουσίας, που δημιουργούν υπέρμετρη φορολογική πίεση σε αυτή, απειλούσα την ιδία την ουσία της και καταλήγουσα, ουσιαστικώς, σε σταδιακή δήμευση αυτής. Κατά τον τρόπο δε αυτό, σημειώνεται παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α..        
3.    Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟ
Η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται ευθέως από τον Νόμο, αλλά κατά παραπομπή στη μέθοδο υπολογισμού, την οποία χρησιμοποιεί η Δ.Ε.Η. και, κατ’ επέκταση, οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το Τ.Α.Π. με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις του άρθρου 78§§1,4 .
4.    Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ 
Η βεβαίωση, όσο και η είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ανατίθεται στη Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, ρητώς χορηγείται στα ανωτέρω πρόσωπα το δικαίωμα, σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά τον τρόπο, όμως, αυτό μια κατ’ εξοχήν έκφανση της δημοσίας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας, όπως είναι η βεβαίωση και είσπραξη ενός φόρου επί του κεφαλαίου, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες, που ουδόλως συνιστούν, ασφαλώς, όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, κατά πρόδηλη παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 26§2 και 1§3 του Συντάγματος, συνδυαστικώς ερμηνευομένων.
5.   ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλους τους ιδιοκτήτες «δομημένων επιφανειών», χωρίς να συνεκτιμά περαιτέρω ουσιώδεις παράγοντες, που προσδιορίζουν την αληθινή φοροδοτική τους ικανότητα.  δεν λαμβάνει καθ’ όλου υπ’ όψιν την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από την ακίνητη αυτή ιδιοκτησία και, περαιτέρω, το ύψος του εισοδήματος αυτού.
6.    ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ
Επαπειλείται,  - χωρίς, μάλιστα, να προβλέπεται τούτο στον Κ.Ε.Δ.Ε., υπό τη μορφή αναγκαστικού μέτρου εισπράξεως – η διακοπή της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του φορολογουμένου να συμμορφωθεί προς την υποχρέωση καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, με αποτέλεσμα να θίγεται ουσιωδώς ο ίδιος ο πυρήνας της διατάξεως του άρθρου 2§1 του Συντάγματος.
7.   ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Επιφέρεται συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στον συμβατικό δεσμό μεταξύ των ανωνύμων εταιρειών, που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και των αντισυμβαλλομένων τους ιδιωτών.
8.   ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. άνευ οποιασδήποτε συναρτήσεώς του είτε με το παραγόμενο εκ της ιδιοκτησίας αυτής εισόδημα είτε με το εν γένει αποκτώμενο εισόδημα του φορολογουμένου, συνιστά, κατ’ ουσίαν, θέσπιση τεκμηρίου. Έτσι, όμως, δεν προσβάλλεται μόνο η αρχή της φορολογική ισότητας υπό την έννοια της απαιτήσεως φορολογήσεως με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα, αλλά και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας (άρθρο 20§1 Συντ. και άρθρο 6§1 Ε.Σ.Δ.Α.), λόγω της καθιερώσεως του αμάχητου αυτού τεκμηρίου.
Για αυτό σας δηλώνω ότι το παραπάνω ποσό που πλήρωσα αποτελεί εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και των ποσών υπέρ δήμου-ΕΡΤ και ΜΟΝΟ και ΟΧΙ του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και απαιτώ από τη ΔΕΗ με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις να μην προβεί σε καμιά ενέργεια για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και ιδίως του δικαιώματός μου για αποζημίωσή μου από πρόκληση, λόγω διακοπής της παροχής ηλεκτρικού, οποιασδήποτε ζημιάς, θετικής και αποθετικής, και περιουσιακής ή ηθικής μου βλάβης.
Αθήνα, ………………………………………...
                                                                                                                                         
Συν/να:
 1 φωτοτυπία απόδειξης πληρωμής
1 φωτοτυπία σελ. 2 λογ/σμού ΔΕΗ
Φωτοτυπία ΑΔΤ
Αθήνα,…………………………………...                                                                                      Ο/Η  ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ

                                                                                      ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ………………………….……………………………