5/7/12

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19/7 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 3/7

Έγινε την Τρίτη 3/7 συνάντηση συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στα χαράτσια, στα διόδια και στα αντιλαϊκά μέτρα.
Συμφωνήθηκε : 
1. Συγκέντρωση την Πέμπτη 19/7 ώρα 7.30 στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. 
2. Η επόμενη συνάντηση να γίνει περίπου την Τρίτη 11/9 και να προετοιμαστεί από τις συλλογικότητες Ιλίου και Γλυφάδας.

Συμμετείχαν συλλογικότητες από τις περιοχές, 6ου διαμερίσματος, Σεπολίων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Κηφισιάς, Ν. Ιωνίας, Ιλίου, Ωρωπού, Περάματος, Χαλανδρίου και συναγωνιστές από άλλες συλλογικότητες που δεν είχαν απόφαση.
Συζητήθηκε η νέα φάση του κινήματος ανυπακοής,  οργάνωσης της αντίστασης και διεκδίκησης μετά και τις εκλογές, η μαζικότητα των συλλογικών διαδικασιών και οι πρόσθετες δυσκολίες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Εκτιμήθηκε ότι μπαίνουμε σε νέο γύρο φοροληστρικής επίθεσης στο λαό που ήδη υποφέρει από τη φτώχεια και την ανεργία και είναι αναγκαίο να οργανωθεί η μαζική πάλη για τα δικαιώματά του. Οι συλλογικότητες στις γειτονιές στο μεγαλύτερο βαθμό λειτούργησαν  την προηγούμενη περίοδο και είχαν τοπικές παρεμβάσεις και διάφορες δράσεις. Αυτό που χρειάζεται να συνεχιστεί είναι να οργανωθεί η κοινή δράση και κάποιες κεντρικές κινητοποιήσεις.
Για τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ, μετά την μεταφορά του χρέους του 2011 στις εφορίες, φαίνεται ότι δεν έχει μεταφερθεί το χρέος καθ’ ολοκληρία για όλους τους λογ/σμούς και ότι ποσό που είχε δοθεί για ρεύμα έχει πάει για εξόφληση μέρους του χαρατσιού. Για αυτό είπαμε να συνεχίσουμε να απαιτούμε με διάφορες μορφές την μη εξόφληση του χαρατσιού (διαμαρτυρίες στην ΔΕΗ, ενστάσεις, κ.α.) και οι λογαριασμοί να συνεχίσουν να πληρώνονται χωρίς το υπόλοιπο χαράτσι ( να μην πληρώνεται πάλι μόνο το ποσό που απομένει). Επίσης, να αντιπαλέψουμε τα εμπόδια για τη ρύθμιση διακανονισμών και την αλλαγή όπου απαιτείται ονομάτων ή άλλων στοιχείων για τις παροχές . Να αξιοποιήσουμε την υπαναχώρηση που πετύχαμε από τη ΔΕΗ στο θέμα της συνέχισης παροχής ρεύματος και υπογραφής συμβολαίου σε όσους ήταν σε εναλλακτικούς παρόχους.  Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη σε όσους απειλούνται ή γίνονται διακοπές. Κατ’ αρχήν απαιτώντας από την ίδια τη ΔΕΗ και τους εργολάβους α. να μην κάνουν διακοπές, β. να κάνουν οι ίδιοι τις  επανασυνδέσεις και γ. φροντίζοντας να μη μείνει κανένα σπίτι  χωρίς ηλεκτρικό.

Για τις φολογικές δηλώσεις που είναι πλέον φανερό ότι φέρνουν υπερβολικούς φόρους για τους φτωχούς με την κατάργηση του αφορολόγητου και τα τεκμήρια, προκαλώντας απελπισία και εντείνοντας τα αδιέξοδα σε πλήθος κόσμου. Είπαμε ότι χρειάζεται να βοηθήσουμε να οργανωθούν αντιδράσεις . Κατ’ αρχήν ως μια μορφή θα μπορούσαμε να  καλέσουμε τον κόσμο να μη συμπληρώσει την προαιρετική αναγραφή του αριθμού παροχής του ηλεκτρικού, να συμπαρασταθούμε σε όσους έχουν αδυναμία πληρωμής και να οργανώσουμε την πάλη και κινητοποιήσεις στις εφορίες και κεντρικά Οι δόσεις ξεκινούν από 31/8 για τους περισσότερους και δεν θα έχουν να πληρώσουν.  Να απευθυνθούμε και στους εργαζόμενους στις εφορίες για να σταθούν αληλλέγγυοι με το κίνημα.
Να κάνουμε άμεσα μια κινητοποίηση Συμφωνήσαμε συγκέντρωση την Πέμπτη 19/7 ώρα 7.30 στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. 
Επίσης έγινε αρκετή συζήτηση για τις θέσεις που πρέπει να έχει το κίνημα για τη φορολόγηση και την προστασία με διάφορους τρόπους  των κατοίκων που βρίσκονται όμηροι της κρατικής φοροληστείας (ενημέρωση, παροχή πληροφοριών, κ.α.). Ακούστηκαν προτάσεις για δράσεις για την ανεργία, την διάλυση της δημόσιας υγείας, την αντιφασιστική πάλη, την αλληλεγγύη και την ανάγκη κοινών δράσεων .  Συμφωνήθηκε να οργανώσουμε μια μέρα κοινής δράσης από Σεπτέμβρη για τα νοσοκομεία σε συνεννόηση με τους νοσοκομειακούς.
Είπαμε   η επόμενη συνάντηση να γίνει περίπου την Τρίτη 11/9 και να προετοιμαστεί από τις συλλογικότητες Ιλίου και Γλυφάδας.