28/6/12

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Την Τετάρτη 28/6 η Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια κατέθεσε κείμενο διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ  για την μεταφροά χρημάτων που είχαν πληρωθεί για το ρέυμα στο χαράτσι, με αποτέλεσμα να φαίνεται απλήρωτο το ρεύμα. Η παράσταση έγινε στη ΔΕΗ Αριστείδου στον αναπληρωτή της διεύθυνσης  Επίσης, κάτοικοι κατέθσσαν ατομικές ενστάσεις για το θέμα.
Δείτε παρακάτω το κείμενο διαμαρτυρίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
                                                                                                 Προς

                         τη ΔΕΗ



ΘΕΜΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΗ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Κύριοι,

Σας έχουμε καταθέσει με επιστολές της Πρωτοβουλίας μας συνημμένες εξώδικες δηλώσεις –γνωστοποιήσεις πελατών της εταιρείας σας περί άρνησης πληρωμής των ποσών της πρώτης και της δεύτερης δόσης του ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήσεως ΜΟΝΟ της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες ήταν ρητές, σαφείς και κατηγορηματικές, διατυπώθηκαν δε σε 2 σημεία του κειμένου των δηλώσεων, έτσι ώστε κατά κανέναν τρόπο να μην μπορούν ούτε να παραγνωριστούν, ούτε να παρερμηνευθούν, ούτε να αμφισβητηθούν ως σαφείς δηλώσεις της βουλήσεώς μου. 

Παρά ταύτα, σε αρκετούς από αυτούς τους πελάτες και μέλη της Πρωτοβουλίας μας ενεργήσατε διαφορετικά, ως να μην λάβατε υπόψη τις δηλώσεις – γνωστοποιήσεις , όπως είστε υποχρεωμένοι. Αποστείλατε νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τους οποίους  γνωστοποιείτε ότι μεταφέρατε ως χρέος μου προς την ΔΟΥ  μερικό ποσό και όχι το σύνολο του ΕΕΤΗΔΕ, και χρησιμοποιήσατε ποσό που σας είχαν καταθέσει αυτοί οι πελάτες για την εξόφληση ρεύματος, για άλλο σκοπό και συγκεκριμένα  για την πληρωμή ενός μέρους του ΕΕΤΗΔΕ.

Δηλαδή, με την πράξη σας αυτή ενεργήσατε αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα, σε αντίθεση με τη σαφή δήλωση βουλήσεώς των, και χρησιμοποιήσατε το χρηματικό ποσό που σας είχαν καταθέσει για την πληρωμή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος για άλλον σκοπό από αυτόν για τον οποίο προοριζόταν και για τον οποίο σας είχαν εγγράφως ενημερώσει.

Δημιουργήσατε σε βάρος τους οφειλή προς τη ΔΕΗ, με την αυθαίρετη ενέργειά σας αυτή και απειλείτε με τη διακοπή της ηλεκτροδότησής μου.



Απαιτούμε από τη ΔΕΗ να διορθωθεί η ανισότιμη και επιλεκτική μεταχείριση σε σχέση με άλλους καταναλωτές για τους οποίους τηρήσατε τις υποχρεώσεις σας και επειδή δεν είναι νόμιμο να μην επιδεικνύετε την ίδια αντιμετώπιση προς τους καταναλωτές της ΔΕΗ.

27/6/2012
 

                                                                             ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

                                                                                                            ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Καραολή Δημητρίου 36-44, 1ος όρ. (πριν από την είσοδο του δημαρχείου)

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 11- 13  & Δευτέρα-Παρασκευή απόγευμα 6-8  τηλ. 213 2008698

6984 136105             http://antixaratsi.blogspot.com        antixaratsi@gmail.com