17/10/12

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17/10


1.       Κάνουμε επιστολή προς τον διευθυντή της ΔΕΗ κ. Καρακατσάνη με τον οποίο είχαμε επικοινωνία για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες διακοπές που έγιναν στην περιοχή μας, για να του στείλουμε ξανά τους αριθμούς παροχής για τους οποίους είχε γίνει γνωστοποίηση με εξώδικα της πληρωμής μόνο του ρεύματος και όχι του χαρατσιού και διαμαρτυρόμαστε για το ότι α. έγινε η υπεξαίρεση των χρημάτων του ρεύματος και στάλθηκαν στο χαράτσι για αρκετές παροχές και β. για ότι σε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις κατά παράβαση με έμμεσο τρόπο και της απόφασης του ΣτΕ έγιναν διακοπές ρεύματος. Απαιτούμε να διορθωθεί η λαθροχειρία για αυτές τις περιπτώσεις με το χρέος, που αντί το ρεύμα αφορά το ΕΕΤΗΔΕ και να σταματήσουν οι διακοπές και επίσης διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να σταματήσει η αναγραφή του τρομοκρατικού με το νέο τρόπο αναγραφής ‘ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ» που ειδικά σε ότι αφορά τη μη πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΕΤΗΔΕ του 2012 η ίδια η ΔΕΗ λέει ότι δεν έχει  ισχύ, αλλά μπαίνει λόγω αδυναμίας του ηλεκτρονικού τους συστήματος να το ξεχωρίσει.


2.       Ενημερώνουμε όλους και το αναρτούμε και στο ιστολόγιο ότι δεν φοβόμαστε τις απειλές διακοπής, που ούτως ή άλλως είναι ψευδείς και εκβιαστικές για τη μη πληρωμή του χαρατσιού του 2012. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι δεν προσερχόμαστε οικοιοθελώς στην εφορία για να διακανονίσουμε το χαράτσι του 2012 πληρώνοντας και τα 50 , που απαιτούν γιατί έτσι: α.  είναι σαν να αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε την οφειλή β. τους δίνουμε τα 50 που πάνε στο  άδικο χαράτσι που ζητάμε να καταργηθεί , γ. δίνουμε τα στοιχεία μας και ταυτοποιεί η εφορία το ποιος είναι υπόχρεος για την καταβολή και αρχίζουν και μετρούν οι τόκοι σε περίπτωση καθυστέρησης, ενώ αλλιώς θα υπάρχουν τόκοι 1%, μόνο μετά την ταυτοποίηση του υπόχρεου και την αποστολή ειδοποίησης χρεών στο σπίτι του, πιθανότητα που θα αργήσει να τρέξει.

3.       Συνεχίζουμε την ενημέρωση των κατοίκων ότι αποφασιστικά δεν πληρώνουμε το χαράτσι. Βγάλαμε σε φωτοτυπίες το κείμενο ενημέρωσης σε Α4  και για κόλλημα σε Α3 , που μαζί με τις οδηγίες που κάποιοι ακόμα ξαναρωτούν πως γίνεται βοηθάμε να ξανακολληθούν σε πολυκατοικίες και χώρους.

4.       Ενημερώνουμε και τις επιτροπές των άλλων περιοχών για τις ενέργειες μας, εξετάζουμε και συντονιζόμαστε για τη συνέχεια και τις δυνατότητες και με άλλους τρόπους να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας ενάντια στη φοροληστεία.

5.       Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στις συναντήσεις των μαζικών φορέων που καλεί το σωματείο εργαζομένων του δήμου Βύρωνα.

6.       Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου για κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση και την επιχείρηση κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Βύρωνα και συμμετέχουμε την Κυριακή 21/10 στη συνάντηση  που γίνεται για το σκοπό αυτό στη Λαμπηδόνα στις 7 μμ (είχαμε συζητήσει το θέμα και σε προηγούμενη συνάντηση και είχαμε πει να συμμετέχουμε σε όποια κινητοποίηση καλέσουν οι μαζικοί φορείς του Βύρωνα για να μην υποβαθμιστεί και κλείσει το Κέντρο Υγείας)