13/12/12

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΤΑΠ



Αποφασίσαμε να καταθέσουμε επιστολή προς το δήμο Βύρωνα, στην οποία ζητάμε να δεσμευτεί ότι η πρόβλεψη της υποχρεωτικότητας της αύξησης του ΤΑΠ ακόμα και με δεκαπλασιασμό του, με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 228/18.11.2012) για την εφαρμογή του 3ου μνημόνιου, δεν θα εφαρμοστεί από το δήμο, γιατί είναι δυσβάσταχτη και εμμέσως επαναφέρει το χαράτσι  με άλλη μορφή.
 Διαβάστε παρακάτω όλην την επιστολή



 ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
                                                                                                                                 

                                                                                                                                   Προς το
Δήμο Βύρωνα
Υπόψη :
-          Δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά και
-          Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα





  Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων Βύρωνα , δημιουργήθηκε το  Νοέμβρη του 2011, για να στηρίξει τους συμπολίτες μας που δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. ή δεν ήθελαν να το πληρώσουν, αντιδρώντας στη βάρβαρη , αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
 Η πρωτοβουλία μας από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα στήριξε εκατοντάδες Βυρωνιώτες καταθέτοντας εξώδικες δηλώσεις στη Δ.Ε.Η.,  διευκολύνοντας την επανασύνδεση των μετρητών τους, έκανε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στις εφορίες και στις υπηρεσίες της Δ.Ε.Η.,  κεντρικά και περιφερειακά, συμμετείχε σε κινητοποιήσεις που έγιναν από κοινού με τις πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων  άλλων περιοχών και συμμετείχε σε όλες τις μαζικές πανεργατικές κινητοποιήσεις.
 Ο αγώνας μας δεν πήγε χαμένος ,αφού η κυβέρνηση αναγκάσθηκε επανειλημμένα να αναδιπλωθεί και από τον εκβιασμό του κοψίματος του ρεύματος το Νοέμβρη του 2011, πήγαμε στην παράταση του χρονικού διαστήματος για διακοπή , την απαγόρευση διακοπή του στην περίπτωση που δεν πληρωθεί το χαράτσι και την εξαγγελία μεταφοράς του στην εφορία. Η τελευταία απόφαση του πολυμελούς  πρωτοδικείου Αθήνας, που επιπλέον απαγορεύει στη ΔΕΗ να συνεισπράττει, ενσωματώνει και συνυπολογίζει το χαράτσι στους λογαριασμούς ρεύματος,  είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα των αγώνων μας και απαντά στην αρνητική θέση που είχε εκφράσει  ο Δήμαρχος Βύρωνα, όταν  του είχε ζητηθεί από την Πρωτοβουλία μας να στηρίξει τους  Βυρωνιώτες, περιοριζόμενος μόνο σε εξαγγελίες για δικαστική στήριξη των ευπαθών ομάδων, που και αυτή δεν προχώρησε.
 Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τη δράση της στηρίζοντας τους κατοίκους του Βύρωνα, απέναντι στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που επιδεινώνει  την κατάστασή τους και κάνει δύσκολη ακόμα και την επιβίωσή τους.
 Παρά την εξαγγελία της δημοτικής αρχής  για κοινωνική αλληλεγγύη απέχει από κοινωνικές δράσεις  στήριξης των πολιτών,  τις οποίες έχουν αναλάβεις συλλογικότητες, τουναντίον ασχολείται με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των τελευταίων ελεύθερων χώρων του δήμου μας. Παράλληλα, ενώ, εκλεχτήκατε με σημαία τη μείωση του χρέους του δήμου, το οποίο αυξήσατε κατακόρυφα, απέχετε από κάθε εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης  που στηρίζει τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και προσπαθείτε να εξαφανίσετε κάθε κοινωνική δράση ιδιωτικοποιώντας τους χώρους που αυτές γίνονται, ενώ όλη η υπερχρέωση του δήμου μετακυλύετε στους κατοίκους .
Ζητάμε να δεσμευτείτε ότι η πρόβλεψη της υποχρεωτικότητας της αύξησης του ΤΑΠ ακόμα και με δεκαπλασιασμό του με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 228/18.11.2012) για την εφαρμογή του 3ου μνημόνιου, δεν θα εφαρμοστεί από το δήμο, γιατί είναι δυσβάσταχτη και εμμέσως επαναφέρει το χαράτσι  με άλλη μορφή.  Γνωρίζουμε ότι, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, πήρατε την απόφαση να μην προβείτε στην αύξηση των τελών, καταθέτουμε, όμως,  το αίτημα και ζητάμε να το ξεκαθαρίσετε ειδικά, γιατί η  μέχρι τώρα μη υλοποίηση άλλων σχετικών δεσμεύσεων σας  ή αποφάσεων του δήμου, δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη σε καμία απόφαση ή εξαγγελία σας.

Βύρωνας, 13/11/12
                                                                                       

Καραολή Δημητρίου 36-44, 1ος όρ. (πριν από την είσοδο του δημαρχείου)
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 11- 13  & Δευτέρα-Παρασκευή απόγευμα 6-8  τηλ. 213 2008698
6984 136105             http://antixaratsi.blogspot.com        antixaratsi@gmail.com