7/12/12

ZHTAME ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Αρκετοί συμπολίτες μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, ανάπηροι κ.α.) είτε μόνοι τους, είτε με υπόδειξη της Πρωτοβουλίας μας, απευθύνθηκαν πριν από μήνες στο δήμο Βύρωνα, για να τους υποστηρίξει νομικά, ώστε να μην αναγκάζονται να προκαταβάλουν το σύνολο του χαρατσιού και μετά να περιμένουν τυχόν επιστροφή του.
Αυτή ήταν μια απόφαση του δημοτικού συμβούλιου Βύρωνα. Μετά από καιρό ζητούν να μάθουν αν έγιναν δικαστικές ενέργειες και το αποτέλεσμά τους, αλλά από το δήμο δεν έχουν καμιά απάντηση. Μετά την απεύθυνσή τους στην Πρωτοβουλία μας για το πρόβλημα, ζητήσαμε εγγράφως από το δήμο και από το Συνήγορο του δημότη και της Επιχείρησης κ. Σάρολα, πληροφόρηση, μιας ούτε και εμείς είχαμε πληροφόρηση στις προφορικές μας ερωτήσεις.

Παρακάτω οι επιστολές-αιτήματα ενημέρωσης που καταθέσαμε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

                                                                                                                                 

                                                                                                                                   Προς


Δήμο Βύρωνα

Kαραολή Δημητρίου 36-44

Βύρωνας 162 31

Υπόψη : κ. Τσουκαλά

Kυρία Τσουκαλά,

Κατόπιν πολλών αιτημάτων στην Πρωτοβουλία μας από δημότες του Βύρωνα, οι οποίοι έχουν καταθέσει έγγραφα στον δικηγόρο του   Δήμου κ. Πετρόπουλο, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει, προκειμένου να προχωρήσει η απόφαση του δήμου για τη νομική υποστήριξη αυτών των δημοτών και οι οποίοι απευθυνόμενοι στο Δήμο δεν έχουν ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης τους, θα θέλαμε να :

μας ενημερώσετε απαντήσετε εγγράφως σε τι σημείο βρίσκεται η υλοποίηση της απόφασης του δήμου,  για στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όσον αφορά το Ε.Ε.ΤΗ.Δ.Ε. και για εξαίρεσή τους από την καταβολή πληρωμής του στην ΔΕΗ, σύμφωνα και με το πρακτικό  της 19ης /11/11 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό απόφασης  255/2011 στην οποία αναφέρεται ως απόφαση «5.Κατάθεση ένδικου βοηθήματος κατά της καταχρηστικότητας της διάταξης με την οποία επιβάλλεται η προκαταβολή του ως άνω τέλους από απαλλασσόμενες κατηγορίες και η εν συνεχεία αναζήτησή του.»  Ενώ σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου  τον Αύγουστο 2011 ««ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό και όσων απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο τέλος (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ,τετραπληγικοί και ετοιμάζει σχετική προσφυγή για την καταχρηστικότητα της διάταξης που αναγκάζει την εν λόγω κατηγορία πολιτών να προκαταβάλει τα χρήματα και έπειτα να αναμένει την επιστροφή τους!)»

Συγκεκριμένα που βρίσκονται τα έγγραφα των πολιτών, ποιος έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση και σε τι στάδιο βρίσκεται.

 Είναι θέμα επιβίωσης πολλών συμπολιτών μας.

 Σας ευχαριστούμε,

Bύρωνας, 30/11/12

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
                                                                                                                                   Προς
Συνήγορο του Πολίτη
κ. Σάρολα
Δημαρχείο Βύρωνα
Kαραολή Δημητρίου 35-44
Βύρωνας 162 31
Kύριε Σάρολα,
Κατόπιν πολλών αιτημάτων στην Πρωτοβουλία μας από δημότες του Βύρωνα, οι οποίοι έχουν καταθέσει έγγραφα στον δικηγόρο του   Δήμου κ. Πετρόπουλο, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει, προκειμένου να προχωρήσει η απόφαση του δήμου για τη νομική υποστήριξη αυτών των δημοτών και οι οποίοι απευθυνόμενοι στο Δήμο δεν έχουν ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης τους και κατόπιν της υποδείξεώς σας να σας καταθέσουμε έγγραφο για την ενασχόλησή σας με το θέμα, θα θέλαμε να :
Α. μας απαντήσετε εγγράφως σε τι σημείο βρίσκεται η υλοποίηση της απόφασης του δήμου για στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όσον αφορά το Ε.Ε.ΤΗ.Δ.Ε. και για εξαίρεσή τους από την καταβολή πληρωμής του στην ΔΕΗ, σύμφωνα και με το πρακτικό  της 19ης /11/11 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό απόφασης  255/2011 στην οποία αναφέρεται ως απόφαση «5.Κατάθεση ένδικου βοηθήματος κατά της καταχρηστικότητας της διάταξης με την οποία επιβάλλεται η προκαταβολή του ως άνω τέλους από απαλλασσόμενες κατηγορίες και η εν συνεχεία αναζήτησή του.»  Ενώ, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου  τον Αύγουστο 2011 ««ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό και όσων απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο τέλος (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ,τετραπληγικοί και ετοιμάζει σχετική προσφυγή για την καταχρηστικότητα της διάταξης που αναγκάζει την εν λόγω κατηγορία πολιτών να προκαταβάλει τα χρήματα και έπειτα να αναμένει την επιστροφή τους!)»
Συγκεκριμένα που βρίσκονται τα έγγραφα των πολιτών, ποιος έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση και σε τι στάδιο βρίσκεται.
Β.  να παρέμβετε για αυτό το ζήτημα.
 Είναι θέμα επιβίωσης πολλών συμπολιτών μας.
Σας ευχαριστούμε,
Bύρωνας, 30/11/12