16/1/13

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2011

       Στην τακτική συνάντηση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια καταλήχτηκε για το πως πώς θα αντιμετωπίσουμε τα ειδοποιητήρια που έστειλε η ΔΕΗ για τις οφειλές του χαρατσιού του 2011 ότι :

Ακολουθούμε την ίδια τακτική, που είχαμε ακολουθήσει οι περισσότεροι, με το χαράτσι αλληλεγγύης και δεν έβλαψε κανένα, δηλαδή
Αφήνουμε το χρέος να γίνει ληξιπρόθεσμο. Δεν σπεύδουμε να πληρώσουμε μέχρι τις 31/1. Σύντομα θα βγει υπουργική απόφαση για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως ήδη εξαγγέλθηκε. 
Αφού ανακοινωθεί η ημερομηνία που ξεκινούν οι διακανονισμοί, μετά μπορεί ο καθένας να κάνει διακανονισμό για πληρωμή με δόσεις  στην εφορία και να συνεχίσει τη μη πληρωμή, χωρίς να  επιβαρύνεται με τόκους για όλο το ποσό, παρά μόνο στις ληξιπρόθεσμες δόσεις. Αν κάποιος χρειάζεται φορολογική ενημερότητα πληρώνει μόνο ότι έχει λήξει και μπορεί να αφήνει τις άλλες δόσεις απλήρωτες. 
     Δεν φοβόμαστε, δεν ισχύουν περί πλειστηριασμών και άλλα που ακούγονται για να φοβίσουν τον κόσμο. Όσο για κατασχέσεις, δεν γίνονται έτσι απλά, προηγείται τρέξιμο χρόνου ληξιπρόθεσμης οφειλής και μετά ακολουθεί προειδοποίηση κατάσχεσης κ.α., που μπορούν αν γίνουν να ανακοπούν.

Δεν χωράει ούτε απογοήτευση ότι δεν καταφέραμε κάτι, ούτε πανικός ότι μας εντόπισαν να τρέξουμε να πληρώσουμε, γιατί θα έχουμε επιβάρυνση με τόκους ή κατασχέσεις. Η μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού έδειξε ότι μπόρεσε να ακυρώσει την εκβιαστική διάταξη για διακοπές ρεύματος για αυτό και να περιορίσει το χαράτσωμα μέσω λογαριασμών στα 2  χρόνια. Κάθε καθυστέρηση πληρωμής λειτουργεί σε βάρος των κυβερνητικών σχεδίων. 
Η ανυπακοή συνεχίζεται και η προσωπική στάση του καθένα θα κρίνει πολλά. 
Η φοροληστεία του λαού μόνο με ανυπακοή, αγώνα, ανατροπή μπορεί να πάρει τέλος.
      Συλλογικά ως Πρωτοβουλία τη Δευτέρα 28/1 ή την Τρίτη 29/1 (καταλήγουμε το πότε την  Τετάρτη 23/1 καθώς και το κείμενο)  κάνουμε παράσταση στη διευθύντρια της ΔΟΥ και ζητάμε να μπορέσουν όσοι, μετά την απόφαση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ζητήσουν διακανονισμό, να εξυπηρετηθούν με 48 δόσεις και με μικρό ποσό ανά μήνα.