9/1/13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ

  Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων Βύρωνα , πληροφορήθηκε την ύπαρξη εγγράφου του Δήμου Βύρωνα που αξιώνει την αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, που λειτουργεί στην περιοχή μας (Ελλησπόντου 12) με πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών, τη συνδρομή κατοίκων που προσφέρουν φάρμακα και εξυπηρετεί ανασφάλιστους ασθενείς παρέχοντας τους δωρεάν φάρμακα μετά από ιατρική συνταγή.
 Είναι πραγματικά τραγικό την εποχή των μνημονίων που όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση με την πολιτική της συγκυβέρνησης, ο δήμος Βύρωνα δια του δημάρχου και 2 αντιδημάρχων να στέλνει τέτοιες επιστολές. Αντί, να φροντίσουν ο δήμος να λειτουργεί κοινωνικά φαρμακεία για όσους τα έχουν ανάγκη,  καταδιώκουν αυτούς που με προσωπική προσφορά προσπαθούν να καλύψουν τα κενά της πολιτείας και να συνδράμουν με αλληλεγγύη τους συνανθρώπους μας.
Το πρόσχημα της επιστολής είναι η μη αποστολή προς το δήμο από το Κοινωνικό Φαρμακείο άδειας λειτουργίας του ως ιατρείο. Δεν ξέρουμε αν ο δήμος Βύρωνα για το κατ’ όνομα κοινωνικό φαρμακείο που έχει ( με λίγο ιώδιο και γάζες) έχει άδεια λειτουργίας ή αυτή απαιτείται κατά τη γνώμη τους μόνο όταν καλύπτονται πραγματικές ανάγκες, ή όταν η λειτουργία δεν γίνεται κάτω από την «ευγενική χορηγία» επώνυμων της οικονομικής ελίτ.  
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλοι οι ενεργοί πολίτες θα στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και αντί να υποχωρούμε θα συσπειρωνόμαστε περισσότερο απέναντι στις επιχειρήσεις της κυβέρνησης ή του δήμου που είτε με γραφειοκρατικά προσχήματα, είτε με άλλες μορφές καταστολής επιδιώκουν να κάμψουν τις συλλογικότητες των κατοίκων που παλεύουν για τα δικαιώματά μας. 
Βύρωνας, 9/1/13