17/8/17

Πρόταση για Κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς την Πέμπτη 31/8ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Πανελλαδικής Κινητοποίησης
ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
και συνέλευσης του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δυο χρόνια τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών αποτελεί βασικό πυλώνα του συνολικότερου πολιτικού σχεδίου για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, αφού μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τη “μεταβίβαση” μεγάλου όγκου ακίνητης περιουσίας (σπίτια, γη, επαγγελματικοί χώροι) σε εξευτελιστικές τιμές στα αρπακτικά funds, θα “καθαρίσει” το τραπεζιτικό κεφάλαιο από τα βαρίδια που το εμποδίζουν να παίξει το ρόλο του στην καπιταλιστική ανάκαμψη. Η αδυναμία εφαρμογής αυτής της πολιτικής μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το συνολικό σχέδιο κυβέρνησης (και μνημονιακών κομμάτων), Ε.Ε. και κεφαλαίου και γι αυτό καταφεύγουν σε κάθε μέτρο για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν το κίνημα με την προπαγάνδα και την κατασυκοφάντηση, την καταστολή και τις διώξεις, επιδιώκουν τώρα να το παρακάμψουν θεσμοθετώντας με το 4ο μνημόνιο και το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Όμως και σ’ αυτή τη όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου καθώς και την αλλαγή της στάσης των συμβολαιογράφων (που αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έσπασαν την “αποχή” του προηγούμενου διαστήματος) οι κατά τόπους Συντονισμοί Συλλογικοτήτων και οι Πρωτοβουλίες ενάντια στους Πλειστηριασμούς απαντήσαμε με την εντατικοποίηση της δράσης, την περαιτέρω μαζικοποίηση της παρέμβασής μας στα Ειρηνοδικεία και την ακύρωση όλων των πλειστηριασμών. Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εκτιμούμε ότι τώρα είναι η ώρα για την όξυνση της αντεπίθεσης του κινήματος, για να μπει οριστικό τέλος σ’ αυτή την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση νέου που θα προστατεύει πραγματικά τη λαϊκή περιουσία.

Την ώρα που οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι πληρώνουν τεράστια χρηματικά ποσά για τη δημιουργία πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και η κυβέρνηση ανακοινώνει την εφαρμογή τους από το Σεπτέμβρη, θεωρούμε ότι το κίνημα ήδη από τον Αύγουστο πρέπει να δώσει την πιο δυναμική απάντηση. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε τη συνδιοργάνωση πανελλαδικής συγκέντρωσης, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Την ίδια μέρα θεωρούμε χρήσιμο να προχωρήσουμε σε μια πρώτη πανελλαδική Συνέλευση των Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς για να καθορίσουμε τα επόμενα κοινά βήματά μας μέχρι την οριστική νίκη του αγώνα μας!
Παρακαλούμε για τη συζήτηση αυτής της πρότασής μας και την απάντησή σας μέχρι τις 20 Ιουλίου, ώστε να συναποφασίσουμε τη δράση μας σ’ αυτή την κατεύθυνση και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα (αφίσα, κείμενο-κάλεσμα κ.ά.) για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης.
Πληροφορίες-επικοινωνία στο τηλ. 6932913799
e-mail: syntonsyllog@gmail.com