10/5/12

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 9/5

 Στις 9/5 έγινε καονικά η τακτική συνάντηση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Βύρωνα ενάτνια στα χαράτσια. Εκτιμήσαμε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν μαζική διαμαρτυρία και καταδίκη για τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ανάμεσα στα άλλα περιλάμβαναν και το χαράτσι. Τώρα ακόμα περισσότερο χρειάζεται να έρθει στο προσκήνιο το αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού και για δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων και της όποιας κυβέρνησης  προκύψει ότι θα σεβαστεί τη λαϊκή απαίτηση για να σταματήσει η φοροληστεία του λαού.

Ωστόσο συζητήσαμε τις εξελίξεις : - ήδη πέρασαν τα χρέη από τα χαράτσια του 2011 από τη ΔΕΗ στην εφορία, παράλληλα την τελευταία προεκλογική βδομάδα η κυβέρνηση Παπαδήμου ανακοίνωσε ότι αφήνει προσωρινά στη ΔΕΗ τα έσοδα από το χαράτσι για να καλύψει ταμιακές της ανάγκες.  – Στους επόμενους λογ/σμούς έχουν προγραμματίσει να έρθει η πρώτη δόση του χαρατσιού από τις 5 για το 2012, ενώ σε πολλούς λογαριασμούς με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος εμφανίζεται πολύ αυξημένο το κονδύλι ΥΚΩ, ταυτόχρονα έχουν εξαγγείλει ότι θα αυξήσουν και την τιμή του ρεύματος. – Στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Παγκράτι μπήκε πόρτα ασφαλείας και η ουρά απέξω είναι πολύ μεγάλη και ο κόσμος αντιδρά.

Καταλήξαμε με βάση όλα τα παραπάνω ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε πιο έντονα τον αγώνα μας, που φαίνεται (και με το ότι δεν έγιναν διακοπές που μας απειλούσαν) ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να απευθυνθούμε και στα σωματεία των εργαζόμενων στις εφορίες για να συμβάλλουν στο να μη προχωρήσει το χαράτσωμα.  Να συντονιστούμε και με τις άλλες επιτροπές για να προβάλλουμε ξανά το αίτημα για την κατάργηση, για να πάμε στους εργαζόμενους στις εφορίες και για κινητοποιήσεις. Να προτείνουμε συνάντηση τους την Παρασκευή 18/5 στο ΕΚΑ. Να απευθυνθούμε στο δήμο για να λυθεί το πρόβλημα με τη λειτουργία του γραφείου (που ο δήμος το χρησιμοποιεί για τη φύλαξη εκλογικών υλικών ακόμα) μιας και μέχρι τώρα για αυτή την περίοδο μας δίνει μόνο το γραφείο του γιατρού εργασίας για τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης που έχουμε τις βάρδιες. Να απευθυνθούμε στο Συνήγορο του δημότη και της επιχείρησης για την παράνομη πράξη του δημάρχου να μη φέρει για συζήτηση το θέμα των χαρατσιών, όπως έχουμε ζητήσει με τις απαιτούμενες υπογραφές (θα ενημερωθείτε από την επιτροπή που ορίστηκε για το πότε θα γίνει η συνάντηση ώστε να παραβρίσκετε όποιος θέλει). Να αποφασίσουμε στην επόμενη συνάντηση πότε θα πάμε για την 5η παράδοση εξωδίκων. Να κάνουμε καλή προετοιμασία για μαζική συμμετοχή στη συνάντηση της  Τετάρτης την επόμενη βδομάδα, που στο εξής θα γίνεται στις 6.30 για να δούμε συνολικότερα ζητήματα της δράσης μας και της πορείας της επιτροπής μας.