6/4/13

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι δηλώσεις των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης, οι δηλώσεις Στουρνάρα και οι «διαρροές» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι της τρόικας για τα χαράτσια φανερώνουν ότι η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. 
Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν άλλο. Αδίστακτα μεθοδεύουν, ξανά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, να μας ξεζουμίζουν, προκειμένου να διοχετεύουν τα χρήματα στην πληρωμή των τοκογλύφων και στην ενίσχυση των τραπεζών. Παρουσιάζουν με νέο όνομα το χαράτσι και δήθεν ως καινούργια διευκόλυνση να πληρώνεις στην εφορία το ποσό του χαρατσιού. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση ακόμα και αυτού του Συμβούλιου της Επικρατείας, ότι το χαράτσι ως «έκτακτο τέλος» μπορούσε να επιβάλλεται μόνο για 2 χρόνια. Τα σχέδια τους είναι από καιρό στο συρτάρι και μας σφυγμομετρούν με τις «πληροφορίες» για δήθεν χαμηλότερη επιβάρυνση, για υπολογισμό με βάση αντικειμενικές αξίες (που μια θα τις μειώσουν και μια θα τις αυξήσουν στις λαϊκές συνοικίες), αντί των κεφαλικών χαρατσιών με τιμές ζώνης. Σε όποια μορφή και να καταλήξουν, το βέβαιο είναι ότι η αφαίμαξη του λαού θα συνεχιστεί και το κεφάλαιο θα εξακολουθεί να έχει φορολογική ασυλία με διάφορους τρόπους.

Για να επιβάλλουν την πολιτική τους χρησιμοποιούν την τρομοκρατία των κατασχέσεων και την προσμονή των δήθεν μειώσεων, διευκολύνσεων, δόσεων και επιμηκύνσεων.  Θέλουν να μας νανουρίζουν και να μας κρατάνε σε αναμονή. Χρειάζεται να αντιδράσουμε τώρα ! Η συμπαιγνία τους σε βάρος μας δεν θα σταματήσει,  αν δεν συναντήσει μαζική λαϊκή  αντίδραση. Όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας χαρατσώνουν.
Να στείλουμε τώρα το μήνυμα : Τον Απρίλη όλοι μαζικά κάνουμε προειδοποιητική  Λαϊκή Στάση Πληρωμών.  
Μαζί με την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κρήτη, τη Θεσσαλία, σε όλες τις περιοχές απλώνεται η πρωτοβουλία για τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών. Εμείς είμαστε πολλοί και μπορούμε να κάνουμε την αδυναμία πληρωμής μαζικό συλλογικό οργανωμένο κίνημα ανυπακοής. Αν συμπορευτούμε όλοι, δεν θα αντέξουν. Τέρμα η μοιρολατρία και η παθητικότητα.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.
Όλοι την Κυριακή 7/4 ώρα 6 μμ στα Προπύλαια. Όλοι στις δράσεις των τοπικών συλλογικοτήτων  για τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών. Μαζί με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.
5/4/2013
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ
e-mail : laikistasipliromon@gmail.com,    ιστολόγιο : http://laikistasipliromon.wordpress.com/