21/6/13

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ)



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ιστολόγιο  :    http://epitropi3den.blogspot.gr/                    μέιλ : epitropi3den@gmail.com   

                                     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ   ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΗΣ ΕΡΤ

         Καταδικάζουμε την ολοκληρωτικού χαρακτήρα απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, με συνέπεια την απόλυση των  2.500 εργαζομένων  της, την παράδοση των περιουσιακών  της στοιχείων  που είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού στα ιδιωτικά συμφέροντα και την πλήρη παράδοση της ενημέρωσης  στο βωμό του  «ιερού» κέρδους.   Το μέτρο αυτό πάρθηκε  με τη συμφωνία της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται και επιδιώκει:
α) Τη δραματική συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προς όφελος των ιδιωτικών καναλιών, παλιών και νέων, β) τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης στην παρεχόμενη ενημέρωση, τον εμπορευματικό αναπροσανατολισμό της και την απαλλαγή της από τα "ενοχλητικά" δικαιώματα των εργαζομένων που τον εμπόδιζαν γ) την έναρξη των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο με διακηρυγμένο στόχο μέχρι τέλος Ιουλίου τις 15.000 απολύσεις εργαζομένων μαζί με την συρρίκνωση και διάλυση των δημόσιων οργανισμών.
    Η ενημέρωση πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό  δικαίωμα  του κάθε πολίτη   και όχι εμπόρευμα. Μετά τα χαράτσια , τις διακοπές ρεύματος, την επίθεση στην υγεία και στην παδεία ήρθε και η σειρά της ενημέρωσης. Το κλείσιμο της ΕΡΤ και ο πραξικοπηματικός τρόπος που έγινε, δείχνει ότι δεν μπορούμε τίποτα καλό να περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση παρά καταστροφή, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.
    Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., με τα δεκανίκια της  ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και μοναδικό υποστηριχτή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και να πετάξουμε στα αζήτητα τους φορείς αυτής της πολιτικής.
Να στηρίξουμε τον αγώνα των  εργαζομένων της ΕΡΤ με τη μαζική συμμετοχή μας.

     ΤΟ  ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΤΗΣ  Ε.Ρ.Τ.  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ   Η ΑΡΧΗ  ΤΗΣ  ΠΤΩΣΗΣ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ         
                                                             ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΤΗΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ