25/9/13

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ Οι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια  συναντήθηκαν με τον κ. Στεριώτη, διευθυντή επικοινωνίας της ΔΕΗ να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν να επανορθώσει η ΔΕΗ την υπεξαίρεση χρημάτων που αφορούσαν εξόφληση του ηλεκρικού και η δόλια μεταφορά τους σε εξόφληση του χαρατσιού, ώστε να μπορεί να παρακαμφεί και η απόφαση του ΣτΕ για μη διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. 
Παρακάτω το δελτίο τύπου που ενημερώνει για την παράσταση και τις "απαντήσεις" της ΔΕΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ιστολόγιο  :    epitropi3den.blogspot.gr                    μέιλ : epitropi3den@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ,  ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ,
 ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Σήμερα το πρωί της Δευτέρας 23/9/2013 έγινε παράσταση από συλλογικότητες περιοχών της Αττικής. Ο λόγος ήταν ότι  με την αποστολή των πρόσφατων λογαριασμών της ΔΕΗ, διαπιστώσαμε ότι αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα χρηματικό ποσό που είχε πληρωθεί  για την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος μεταφέρθηκε στις ΔΟΥ για μερική ή ολική εξόφληση του χαρατσιού του 2012 (λεγόμενο Ε.Ε.Τ.Η.Ε.). Η ενέργεια αυτή της ΔΕΗ αφορά και μεγάλο αριθμό παροχών για τις οποίες  είχαν κατατεθεί εξώδικες δηλώσεις –γνωστοποιήσεις περί άρνησης πληρωμής των ποσών των δόσεων του ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήσεως ΜΟΝΟ της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες ήταν ρητές, σαφείς και κατηγορηματικές, έτσι ώστε κατά κανέναν τρόπο να μην μπορούν να παρερμηνευθούν.
Η ΔΕΗ με την υπεξαίρεση αυτή προωθεί δόλια τη διακοπή ρεύματος, λόγω πλαστής εικόνας οφειλής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να παρακάμψει την απόφαση του Συμβούλιου του ΣτΕ που απαγορεύει, ως αντισυνταγματική, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω μη εξόφλησης του χαρατσιού. Ενώ, αυτή η ενέργεια έγινε σε επανάληψη παρόμοιας για το χαράτσι του 2011, για την οποία είχε γίνει παράσταση και είχαμε επισημάνει την αυθαιρεσία απαιτώντας να μην επαναληφθεί. Παρά ταύτα επαναλήφθηκε σε μεγαλύτερη έκταση.
 Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων συναντήθηκαν με τον κ. Στεριώτη, διευθυντή επικοινωνίας της ΔΕΗ, ο οποίος δεν απάντησε τίποτα επί της ουσίας της παράστασης, αλλά υπεραμύνθηκε της ενέργειας της ΔΕΗ και της πολιτικής της για διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, επικαλούμενος 1,4 εκατομμύριο διακανονισμούς ρυθμίσεων 5,5 εκατ. παροχές νοικοκυριών και τη δήθεν ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με τα «κοινωνικά» τιμολόγια.  Παρέπεμψε το υπόμνημα στο στέλεχος της ΔΕΗ κ. Καρακατσάνη, για να υπάρχουν απαντήσεις.

Στο υπόμνημα που καταθέσαμε απαιτούμε από τη ΔΕΗ, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, σε περίπτωση που δεν ενεργήσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της και την απόφαση του ΣτΕ.

Α. Να επανορθώσει άμεσα την εσκεμμένη μεταφορά χρημάτων πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος προς το χαράτσι, ενέργεια που συνιστά υπεξαίρεση και να μεταφέρει τα χρήματα από την εφορία στην εξόφληση ρεύματος για την οποία προοριζόταν.
Β. Να μην προβεί σε καμιά διακοπή ρεύματος για τις παροχές αυτές αφού, πέραν του ηθικού ζητήματος,  σε κάθε τέτοια  περίπτωση η διακοπή είναι παράνομη, αποτελώντας παραβίαση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ υπ. αριθμ. 1972/2012, που κρίνει αντισυνταγματικές τις διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ.
Γ. Να σταματήσει η αναγραφή της φράσης «Ειδοποίηση διακοπής» στους λογαριασμούς αυτούς.

Πολύ φοβούμαστε ότι η διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ για μια ακόμα φορά δεν θα μας δώσουν καμιά απάντηση και θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ