4/2/12

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κατατέθηκε στη συνεδρίαση του έκτακτου δημ. συμβουλίου της Παρασκευής 3/2 το αίτημα, που αποφασίστηκε στη συγκέντρωση στη Λουίζα,  για συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου με θέμα το χαράτσι, ώστε να αποφασιστεί αλλαγή της στάσης του δήμου Βύρωνα απέναντι στον αγώνα των κατοίκων για την κατάργηση του χαρατσιού.
Στην αναφορά-ανάγνωση του αιτήματος για ειδική συνεδρίαση, μετά την τοποθέτηση του δημάρχου ότι ήδη το δημ. συμβούλιο έχει αποφασίσει για το θέμα,  καλέστηκαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αν η δημοτική αρχή δεν το φέρει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα που έχουν για να το φέρουν αυτές με υπογραφές.

Παρακάτω η επιστολή της ανοικτής πρωτοβουλίας, που ζητά τη λήψη πολύ συγκεκριμμένων μέτρων και που πρωτοκολλήθηκε στις 6/2/202

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

                                                                                                 Προς
-            Την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου
      - Τον κ. Δήμαρχο Βύρωνα
      - Τις δημοτικές παρατάξεις


ΘΕΜΑ : Συζήτηση για τη στάση του δήμου Βύρωνα στον αγώνα των κατοίκων για τη μη πληρωμή και την κατάργηση του χαρατσιού.


Κυρίες και κύριοι,

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του δημ. συμβουλίου Βύρωνα σε ανοικτή δημόσια συνεδρίαση απογευματινές ώρες για να συζητηθεί το θέμα της ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης του αγώνα των κατοίκων για τη μη πληρωμή και την κατάργηση του χαρατσιού που επιβάλλεται μέσω των λογ/σμών της ΔΕΗ.
Εκτιμούμε ότι αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, ούτε μόνο σε δικαστικές προσφυγές, αλλά να πάρει σάρκα και οστά με τεχνική-οργανωτική βοήθεια, όπως άλλοι δήμοι (π.χ. Ν.Ιωνία, Σαρωνίδα, Πετρούπολη, Αργυρούπολη-Ελληνικό, Ν. Σμύρνη, Ρέντης –Νίκαια) δίπλα σε όσους ζητούν την  κατάργηση του χαρατσιού και όχι να δηλώνει ότι δεν είναι υπεύθυνη επιλογή και λαϊκισμός «το δεν πληρώνω» και ότι δεν καλύπτεται νομικά.
- Να στηρίξει τεχνικά τη συγκέντρωση των εξωδίκων που κάνει η Ανοικτή Πρωτοβουλία (δυνατότητα φωτοτυπιών στους κατοίκους που φέρνουν τα χαρτιά τους, κ.α.).
- Να στηρίξει την απαίτηση στη ΔΕΗ Παγκρατίου ώστε δημόσια, μόνιμα και σταθερά να μπορούν να εξοφλούνται οι λογαριασμοί χωρίς χαράτσι.
- Να συμβάλλει ώστε να επανασυνδέεται το ρεύμα και σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
3/2/2012
                                                                                                   Ευχαριστούμε


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
                                   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Καραολή Δημητρίου 36-44, 1ος όρ. (πριν από την είσοδο του δημαρχείου)
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 11- 13  & Δευτέρα-Παρασκευή απόγευμα 6-8  τηλ. 213 2008698
6984 136105             http://antixaratsi.blogspot.com        antixaratsi@gmail.com