7/2/12

ΟΔΗΓΙΕΣ

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μας καλούν να πληρώσουμε ένα ακόμα φόρο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο επιπλέον νέος φόρος για τα ακίνητα, που ονομάζεται Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (E.E.T.H.Δ.E), επιβλήθηκε με το Ν. 4021/11, στο όνομα της μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, αλλά στην πραγματικότητα για να στηριχτούν οι τράπεζες και οι ξένοι δανειστές.

Σας καλούμε όλους να μην πληρώσετε αυτό το νέο χαράτσι (είτε δεν έχετε, είτε έχετε ακόμα λίγα χρήματα). 
       Γιατί είναι κοινωνικά άδικο, δυσβάσταχτο, αντισυνταγματικό, παράνομο και πρέπει να καταργηθεί.
Γιατί τα λεφτά δεν πάνε για μισθούς, συντάξεις ή κοινωνικές ανάγκες, αλλά στις τράπεζες και στους ξένους τοκογλύφους δανειστές.

  Οι τρόποι, που προτείνουμε και ακολουθούν δήμοι και πολλοί μαζικοί φορείς, είναι οι παρακάτω:
Δεν πληρώνουμε το λογαριασμό  μέσω γραφείων της ΔΕΗ, ούτε μέσω συμβεβλημένων πρακτορείων, που ζητούν να πληρωθεί όλο το ποσό, ούτε με σάρωση του λογαριασμού μέσω μηχανημάτων που έχουν ορισμένες τράπεζες. Αν έχουμε πάγια εξουσιοδότηση για αυτόματη πληρωμή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, την ανακαλούμε. Πληρώνουμε τα υπόλοιπα :


Α.  ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ

1. Υπάρχουν τράπεζες στο κέντρο του Βύρωνα (Εθνική, Marfin, Proton) που μπορούμε στα ταμεία τους να ζητήσουμε να εξοφλήσουμε το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι. 2. Σε ορισμένα μηχανήματα τραπεζών, που δέχονται μετρητά, μπορούμε να κάνουμε πληρωμή και ας μη διαθέτουμε κάρτα τραπεζικών συναλλαγών. Εκεί ακολουθούμε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω στην κάρτα, προσέχοντας μόνο να πληκτρολογήσουμε το ποσό που έχουμε υπολογίσει και όχι να διαβάσει το μηχάνημα με σάρωση του λογαριασμού όλο το ποσό και να μας ζητήσει να βάλουμε όλα τα χρήματα. 3. Στα γραφεία της ΔΕΗ στο Παγκράτι ίσχυε η δυνατότητα πληρωμής για 1 βδομάδα,  αλλά τώρα καταργήθηκε και είμαστε εν αναμονή απάντησης στις παραστάσεις και στο αίτημά μας για επαναφορά της δυνατότητας.
α. ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
1.    Δεν περιμένουμε στην ουρά. Πληρώνουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ με κάρτα τραπεζικών συναλλαγών μέσω ΑΤΜ των τραπεζών, που έχουν την επιλογή για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ. Αν δεν έχουμε δική μας κάρτα μπορούσε να εξυπηρετηθούμε από κάρτα φιλικού μας προσώπου.
2.    Έχουμε εντοπίσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (δωδεκαψήφιος αριθμός) και έχουμε υπολογίσει το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε, αφαιρώντας από το συνολικό ποσό πληρωμής τη δόση του χαρατσιού, που αντιστοιχεί στο λογαριασμό και είναι γραμμένη πάνω δεξιά στο κουτάκι Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
3.    Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ
4.    Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό και στη συνέχεια πληκτρολογούμε το  ποσό που έχουμε υπολογίσει να πληρώσουμε.
5.    Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και παίρνουμε την κάρτα και την απόδειξη πληρωμής.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Φωτοτυπούμε την απόδειξη πληρωμής, το λογαριασμό της ΔΕΗ και της ταυτότητας μας ως υπόχρεου για την πληρωμή (ιδιοκτήτη ή επικαρπωτή του ακινήτου).

Ερχόμαστε στην Ανοικτή Πρωτοβουλία, παραδίδουμε τις φωτοτυπίες και συμπληρώνουμε εξώδικη δήλωση προς τη ΔΕΗ ή προς τον πάροχο,  που γνωστοποιεί ότι πληρώσαμε το ρεύμα, τα τέλη, την ΕΡΤ και το ΦΠΑ και όχι το χαράτσι, ώστε να μην συμψηφιστεί το ποσό που πληρώσαμε ως μερική καταβολή και προς το χαράτσι και απαιτούμε να μην προχωρήσει σε καμιά ενέργεια διακοπής του ρεύματος.

Μαζί με την Πρωτοβουλία οργανώνουμε τακτικά τη μαζική παράδοση των δικαιολογητικών στη ΔΕΗ

 Υπερασπιζόμαστε το ατομικΟ και οικογενειακΟ μαΣ εισόδημα για να ζοΥμε με αξιοπρΕπεια
Οργανωνόμαστε στις γειτονιές, πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις, μαζικές παραστάσεις. Οργανώνουμε τη δράση μας για να υπερασπίσουμε κάθε νοικοκυριό από απόπειρα διακοπής του ρεύματος. Η διακοπή  γίνεται μόνο  μετά από έγγραφη ειδοποίηση και σύμφωνα με την τελευταία κυβερνητική εγκύκλιο 80 μέρες μετά την ημερομηνία λήξης. Η πρωτοβουλία συνεργάζεται με τα σωματεία των εργαζόμενων της ΔΕΗ και με δικηγόρους και την ειδοποιούμε για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιστεκόμαστε και εκφράζουμε έμπρακτα την  αλληλεγγύη μας σε όποιον επιχειρήσουν να του κόψουν το ρεύμα. Αν το ρεύμα κοπεί επιδιώκουμε την επανασύνδεση, χωρίς καμιά επιβάρυνση.
 
Δεν φοβόμαστε, Δεν συναινούμε, Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.
Δεν θα πληρώσουμε τα χρέη και την κρίση τους.
Όλοι μαζί ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους

Ανοικτή συζήτηση για την οργάνωση της δράσης μας κάθε Τετάρτη 6 μ.μ. στο γραφείο της Πρωτοβουλίας
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Καραολή Δημητρίου 36-44, 1ος όρ. (πριν από την είσοδο του δημαρχείου)
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 11- 13  & Δευτέρα, Τετάρτη απόγευμα 6-8  τηλ. 213 2008698
http://antixaratsi.blogspot.com                         antixaratsi@gmail.com