17/2/12

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ

 Φίλοι και φίλες 

 Πληθαίνουν οι συμπολίτες μας που αρνούνται να πληρώσουν το άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Απαίτηση όλων είναι να υπάρχει η δυνατότητα για εξόφληση των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι και μέσω των ταμείων της ΔΕΗ και όχι μόνο μέσω τραπεζών. Κάτω από την πίεση των κατοίκων και τον αγώνα συλλογικοτήτων αυτή η δυνατότητα έγινε πράξη στα γραφεία της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, τη Κηφισιά, το Καματερό, την Κυψέλη. Η ανοικτή Πρωτοβουλία απαίτησε αυτό να γίνει και στα γραφεία της ΔΕΗ στο Παγκράτι με παρεμβάσεις στις 27/1 και στις 1/2. Στις 1/2 με την πίεση και τη μαζική παρουσία κατοίκων και άλλων συλλογικοτήτων αυτό ξεκίνησε και στο Παγκράτι. Μόνο που διήρκησε μόνο μέχρι και τις 8/2. Στην παρέμβαση μας στις 10/2 η διευθύντρια της ΔΕΗ, κ. Σακελλαρίου,  μας απάντησε ότι εκτελεί άνωθεν εντολές.
 Πρόκειται για μια απαράδεκτη, εχθρική πρακτική σε βάρος των πολιτών από την διεύθυνση της ΔΕΗ, αφού είναι υποχρεωμένη να εισπράξει το ρεύμα, όπως κάνει όταν ο λογαριασμός πληρώνεται μέσω  τράπεζας.

 Καθημερινά στο κατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου δεκάδες  συμπολίτες μας  τρέχουν  να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την ΔΕΗ, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άποροι παρακαλούν υπαλλήλους και τη διευθύντρια του καταστήματος  κ. Σακελλαρίου για μια ρύθμιση που θα τους εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα για αυτούς και τα παιδιά τους. Η κ. Σακελλαρίου κρυμμένη πίσω από διοικητικές οδηγίες  τους αντιμετωπίζει σχεδόν όλους με περισσή  αναλγησία. Φαίνεται πως ξεχνά ότι και η ίδια είναι εργαζόμενη και αγνοεί μάλιστα ότι προΐσταται μιας δημόσιας εταιρείας (τουλάχιστο έως σήμερα) την οποία έχτισε ο ελληνικός λαός και οφείλει να τον υπηρετεί . Ο υπερβάλλων ζήλος τήρησης των «νόμων», η γραφειοκρατική αντιμετώπιση των αιτημάτων και η σκληρότητα απέναντι σε όσους υποφέρουν από τα μέτρα δεν εξηγούνται από το «τη δουλειά μου κάνω», αλλά από το «ασκώ εξουσία».

Καταγγέλλουμε στους συμπολίτες μας αυτές τις απαράδεκτες και κυρίως βάναυσες συμπεριφορές της Διοίκησης και της διευθύντριας  ΔΕΗ Παγκρατίου και απαιτούμε :

-   Να προχωράει άμεσα η ΔΕΗ σε διακανονισμό των οφειλών συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα λόγω της οικονομικής κρίσης, χωρίς καμία προϋπόθεση (πληρωμή χαρατσιού , ιδιόκτητο ακίνητο κλπ)
-   Να παρέχεται και πάλι η δυνατότητα στα ταμεία της ΔΕΗ Παγκρατίου να πληρώνεται ο λογαριασμός χωρίς το χαράτσι, όπως συμβαίνει σε άλλα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και σε τράπεζες.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 9.30 π.μ. ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ (ΑΜΑΣΕΙΑΣ & ΠΡΑΤΙΝΟΥ)


ΔΥΝΑΤΟΙ , ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ  ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

Όχι στα χαράτσια.
Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.
Η ΔΕΗ είναι εταιρία του Ελληνικού Λαού.

ΑΝΟΙΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Καραολή Δημητρίου 36, 1ος ορ.,  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11- 13 πρωί &
Δευτέρα-Παρασκευή 6-8 απόγευμα,  τηλ. 213 2008698