20/2/12

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

 Έγινε σήμερα Δευτέρα 20/2/2012 το πρωί συγκέντρωση στη ΔΕΗ Παγκρατίου. Η ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια  μοίρασε τις ανακοινώσεις της και το κείμενο καταγγελίας, μίλησε στους κατοίκους που προσερχόταν στη ΔΕΗ και απαίτησε :

-   Να προχωράει άμεσα η ΔΕΗ σε διακανονισμό των οφειλών συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα λόγω της οικονομικής κρίσης, χωρίς καμία προϋπόθεση.
-   Να παρέχεται και πάλι η δυνατότητα στα ταμεία της ΔΕΗ Παγκρατίου να πληρώνεται ο λογαριασμός χωρίς το χαράτσι, όπως συμβαίνει σε άλλα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και σε τράπεζες.

 Στη συνέχεια η Ανοικτή Πρωτοβουλία συναντήθηκε για 4η φορά με τη διευθύντρια της ΔΕΗ Παγκρατίου.  Δηλώσαμε την απαίτησή μας να δοθεί άμεσα η δυνατότητα να πληρώνονται οι λογ/σμοί χωρίς το χαράτσι. Η διευθύντρια αρνήθηκε επικαλούμενη ότι αυτό είναι παράνομο (παρότι γινόταν στη ΔΕΗ Παγκρατίου από 1/2 έως 8/2)  και έχει σταματήσει λόγω άνωθεν εντολών. Αρνιόταν να επικοινωνήσει με τα κεντρικά και να ζητήσει σχετική άδεια. Τελικά, μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά, απάντησε ότι θα μας σταλεί έγγραφη απάντηση στο αίτημά μας (επιστολή που ακόμα περιμένουμε και από την κα Αμανατίδου από την παράσταση της 14/2).

Στη συνέχεια μέλη της ανοικτής Πρωτοβουλίας κατευθύνθηκαν στο γραφείο της εταιρείας που αναλάμβανε τις διακοπές ρεύματος για την περιοχή μας. Αλλά, ο εργολάβος είναι πλέον σίγουρο ότι έχει μετακομίσει, παρά το ότι ακόμα έχει τις πινακίδες του στο γραφείο.