30/11/11

Η πρώτη απάντηση της ΔΕΗ σε εξώδικη δήλωση κατοίκου Βύρωνα

Με ανούσια παράθεση της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας περί "επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος", με επανάληψη των παράνομων νόμων και προεδρικών διαταγμάτων που μας επέβαλαν τα ανθρωποκτόνα χαράτσια και με την εκβιαστική απειλή (...) πως αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι θα μας κόψουν το ρεύμα, νόμισαν πως "απάντησαν", οι αρμόδιοι της ΔΕΗ στην εξώδικο δήλωση δημότη μας. με την επιστολή που ακολουθεί. 
Αναμενόμενη η απάντηση , όπως και αναμενόμενη η δική μας στάση ανυπακοής και αντίστασης, να συνεχίζουμε να πληρώνουμε  ΜΟΝΟ  τη ΔΕΗ, τα Δημ. Τέλη, την ΕΡΤ,  μέσω ΑΤΜ, Internet Banking, ή μέσω των εντός ορισμένων τραπεζών μηχανημάτων που δέχονται μετρητά.
Ακολουθεί η "απάντηση" της ΔΕΗ:
Η πρώτη "απάντηση" της ΔΕΗ σε εξώδικο καταναλωτή.

αι η "ενδιαφέρουσα συνέχεια".

Μετά την απάντηση αυτή του κ. Διευθυντού ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία για διευκρινήσεις συγγενικού προσώπου του καταναλωτή, ο οποίος μας μετέφερε, με κάποια επιφύλαξη τα λεχθέντα, από αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ:
«Από τη στιγμή που πληρώνεται  η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, Δήμος, ΕΡΤ, δεν κόβεται η ηλεκτρική σύνδεση ή τουλάχιστον πριν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα (σ.σ. αρχικά 40 και μετά έγιναν 80 μέρες), από την έκδοση του λογαριασμού»
και (σ.σ. όπως μας ενημέρωσαν συντοπίτες της ΔΕΗ, καλά πληροφορημένοι, πριν μεσολαβήσουν ορισμένες άλλες διαδικασίες, όπως ειδοποίηση καταναλωτή ότι δεν έχει πληρώσει το χαράτσι και αν δεν το πληρώσει σε κάποιο διάστημα θα κοπεί το ρεύμα…κλπ.)`
Υ.Γ. Άρα έχουμε "μπόλικο τραχανά να απλώσουμε"

Διευκρίνηση:
Αναφορικά  με  την διεύθυνση  ( τμήμα ) της Δ.Ε.Η. που πρέπει  να απευθυνόμαστε  για  το ζήτημα  του  ειδικού τέλους  μια  απαραίτητη  διευκρίνηση : στην οδό  Αριστείδου  5-7  ( τηλ.2103287100  & φαξ 2103287391 )  είναι   μόνο  για την Αττική , για τις  περιφέρειες  Νήσων , Μακεδονίας – Θράκης , Πελοπονήσσου – Ηπείρου  και  Κεντρικής  Ελλάδας  υπάρχουν  οί αντίστοιχες  διευθύνσεις  που μπορούμε να τις βρούμε μέσα από τον ιστότοπο της Δ.Ε.Η.