8/1/12

Καλή η 1η συνάντηση για τα χαράτσια στον Καρέα

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγώνα Φορέων και Πολιτών Βύρωνα Ενάντια στα χαράτσια

Tην Κυριακή στις 12 το μεσημέρι έγινε η πρώτη συνάντηση των κατοίκων του Καρέα για τα χαράτσια,
 για την οποία είχαν ειδοποιηθεί 21 κάτοικοι και ήρθαν 11, (με τη γνωστή πιά ηλικιακή σύνθεση, 3 συν-πλην 40 και οι υπόλοιποι ..κάποιας ηλικίας).

  • Μετά τις απαραίτητες συστάσεις και μιά λακωνική ενημέρωση του τι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε, έγινε συζήτηση με απόψεις-ερωτήσεις που απασχολούσαν τους συμπολίτες μας-που σημειωτέον ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε πληρώσει το χαράτσι-και που κυρίως αναφέρονταν στο εύλογο ερώτημα "τι γίνεται παραπέρα, θα μας κόψουν το φως, και τι κάνουμε εμείς; ".
  • Προσπαθήσαμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις και νομίζουμε πως σε μεγάλο βαθμό, κάτι κάναμε. 
  • Χρειάζεται βέβαια πολύ δουλειά ακόμη, αλλά η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει ελπιδοφόρα διάθεση για συμμετοχή και βοήθεια, ότι ο πολύς κόσμος είναι ανημέρωτος για τη δουλειά των επιτροπών για τα χαράτσια και φυσικά ο φόβος του "διακόπτη" συνεχίζει να πλανάται. 
  • Υπενθυμίσαμε την ανοιχτή μας συνάντηση-πριν την είσοδο του Δημαρχείο κάθε Τετάρτη 6-8, μοιράσαμε σε ΟΛΟΥΣ ανακοινώσεις και έντυπα για τις πολυκατοικίες και τις γειτονιά τους, μας είπαν ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια και μας ζήτησαν να τους δώσουμε στοιχεία, ώστε πέραν τις προσωπικής επαφής, να κάνουν και τηλέφωνα για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν γνωστούς και φίλους. 
  • Στο τέλος από τους  4-5 που μείναμε ρίχτηκαν προτάσεις να ξαμοληθούμε και να ενημερώσουμε ΟΛΟ τον Καρέα, να κρεμάσουμε 3-4 πανώ, να βάλουμε μεγάλες αφίσες με μικρά και ευκολοδιάβαστα κείμενα, να πάμε σε χώρους όπως ΟΑΕΔ κ.α., που θα τα πούν οι συμπολίτες μας στην Κεντρική Τεταρτιάτικη συνάντηση.
Συμπέρασμα: Όταν και ο Καρέας, με τι γνωστές ιδιομορφίες του μπαίνει στον αγώνα επιβίωσης, αντίστασης και ανυπακοής, χωρίς να εθελοτυφλούμε στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε, νομίζουμε ότι κάτι κινείται. Που φυσικά μένει να αποδειχθεί....

 ΔΖ