30/1/12

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΥΨΕΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Μια νέα, μικρή αλλά πολύ σημαντική νίκη πέτυχαν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κυψέλης, ενάντια στο ηλεκτροχαράτσι και τη ληστρική πολιτική συγκυβέρνησης - τρόικας.
Μετά από σημερινή κινηματική παρέμβαση των "Κατοίκων και Φορέων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας", η Διεύθυνση της ΔΕΗ της οδού Θήρας, αποδέχτηκε το αίτημά για την αποσύνδΥεση της πληρωμής του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος και των δημοτικών τελών από το χαράτσι!


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των "Κατοίκων και Φορέων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας", οι καταναλωτές της ΔΕΗ μπορούν να απευθύνονται στον 1ο όροφο για να σημειώνεται το ποσό που έχουν να πληρώσουν μετά από αφαίρεση του χαρατσιού. Στη συνέχεια πληρώνουν στα ταμεία το υπόλοιπο ποσό.
Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί τα τοπικά υποκατατήματα της ΔΕΗ στην Κηφισιά και το Κερατσίνι.
Φαίνεται έτσι πως οι αγώνες ενάντια στο ηλεκτροχαράτσι έχουν έμπρακτα αποτελέσματα!
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις, ενδέχεται να διακοπεί το ρεύμα μετά την παρέλευση 80 ημερών από την ΕΚΔΟΣΗ του λογαριασμού.
Για το λόγο αυτό, οι κατά τόπους επιτροπές και συνελεύσεις πολιτών, παρέχουν νομικές συμβουλές, οργανώνουν ομάδες για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και προβαίνουν σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία εταιριών, που λειτουργούν ως υπεργολάβοι της ΔΕΗ για τη διακοπή του ρεύματος.