15/1/12

ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Στη ΔΕΗ Κερατσινίου, μετά από την πίεση των κατοίκων και του κινήματος, δημιουργήθηκε ειδικό ταμείο για να μπορούν να εξοφλούνται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι.
Αυτή η ενέργεια, δείχνει την έκταση της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, παρά τις κατευθυνόμενες πληροφορίες των ΜΜΕ για μικρό ποσοστό άρνησης πληρωμής. Κατευθυνόμενη ενημέρωση που περιλαμβάνει και την τρομοκρατική ψευδή πληροφόρηση ότι έχουν αρχίσει διακοπές λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Πηγαίνουμε στο γραφείο που είναι υπεύθυνο για επιστροφές, διακανονισμούς κ.α. (είναι το πρώτο που βλέπουμε μπροστά μας από την είσοδο) και τους λέμε ότι θέλουμε να πληρώσουμε το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι. Η/Ο υπάλληλος μας εκδίδει ένα έντυπο σαν τις φωτογραφίας, με αυτό το έντυπο πηγαίνουμε στο ταμείο όπου πληρώνουμε το ποσό που μας έχουν γράψει χειρόγραφα πάνω στη σφραγίδα (ελέγχουμε ότι αντιστοιχεί στην οφειλή μας χωρίς το χαράτσι). Πάνω στο ίδιο έντυπο μας τυπώνουν την ένδειξη εξοφλήθηκε μαζί με την ημερομηνία και τον κωδικό συναλλαγής.